Recomanacions I**

L’Elefant

Carnavas, Peter

I** Car

«El pare no t’arreglarà la bici… fins que no arreglis tu el pare.» El pare de l’Olive té una tristesa tan gran que ella se la imagina com un enorme elefant que el segueix pertot arreu. Cada dia l’Olive veu l’elefant, i cada dia desitja que se’n vagi. Amb l’ajuda de l’avi i del seu millor amic, l’Arthur, l’Olive es decideix a fer fora l’elefant. Però com s’ho pot fer l’Olive perquè es mogui una cosa tan grossa? Una primera novel·la exquisida del reconegut il· lustrador i creador d’àlbums Peter Carnavas.

Estel Fugaç

Wölfel, Ursula

I** Wol

Estel Fugaç vol fer com els grans. Llavors podria muntar a cavall i caçar búfals! Però fa dies que els caçadors tornen amb les mans buides. L’home blanc els ha espantat i el seu poble passarà gana si no aconsegueixen trobar-los. Llavors el noi decideix anar en secret allà on viu l’home blanc. Els dirà que han de marxar perquè el búfal torni i tot torni a ser com abans. Un clàssic. Un dels llibres més bonics d’Ursula Wölfel.

Vegetarià?

Baer, Julien

I** Bae

Román, un nen de vuit anys, porta una vida tranquil·la amb la seva família fins que un dia, algú truca a el timbre. Quan obre la porta, descobreix a dos pollastres amb un ferm propòsit: jutjar per menjar animals. Acusen al Román d’haver menjat, des de la seva més primerenca infància, una gran quantitat de salsitxes, hamburgueses, talls de pernil, aletes de pollastre … A el judici assisteixen un grup de gallines, adorables pollets, cabres, un bou descomunal i molts altres animals profundament enfadats. Un llibre carregat d’humor que ens fa reflexionar sobre la nostra alimentació.

Els llibres de la senyora Jella

Stinson, Kathy

I** Sti

La guerra havia canviat per sempre les vides d’Anneliese i el seu germanet Peter. Un dia, vagarejant pels carrers en runes, es van topar amb una exposició. Una sala enorme plena de llibres!

Aquest conte es basa en la història real de Jella Lepman, qui va viatjar per tota Alemanya l’any 1946 amb una exposició internacional de llibres infantils. La Jella creia que aquests llibres podien ajudar els nens i les nenes a sentir-se connectats entre ells, i que representaven la millor manera d’evitar una nova guerra. Els llibres de la senyora Jella és un meravellós tribut a l’esperança, l’empatia i el poder dels contes.

Ell

Giralt, Núria

I** Gir

Riiiiiiiiiiiiiiiing! Tot va començar amb aquell truc llarg i esquerdat del timbre: Riiiiiiiiiiiiiiiing!

A partir d’aquell moment, la vida tranquil·la i pausada de les dues germanes, la Rosalia i la Rosó, va canviar. Encara que de  moment elles no ho sabien, ni s’ho podien imaginar. Un relat ple d’humor. Teniu curiositat per saber qui és Ell?

Un dia amb en Mus

Lebourg, Claire

I** Leb

En Mus cada matí surt a passejar per la platja, espera que baixi la marea i revisa els tresors que el mar ha arrossegat fins a casa seva. Els selecciona amb cura, i després els ven per internet. A en Mus li agrada imaginar que amb les seves trameses aconsegueix que les persones que viuen lluny dels mar puguin gaudir-ne una mica i el sentin proper. Però, avui, un visitant inesperat s’ha plantat a la seva sala d’estar…

Pippi Calcesllargues

Lindgren, Astrid

I** Lin

La Pippi Calcesllargues viu tota sola a Viŀla Villekulla amb un cavall i un mico. També té una maleta plena de monedes d’or i per això ès pot comprar tots els caramels i les joguines que vulgui. A més a més de llesta, generosa, divertida, independent i imaginativa, és la nena més forta del món i no deixa que res ni ningú afebleixi la confiança que té en ella mateixa. Un dels grans personatges de la història de la literatura infantil universal.

El fugitiu misteriós

Xavier Castanyer i Angelet

I** Cas

En aquesta aventura, els bessons Roc i Bruna viuen a les valls de Montsoriu durant l’edat mitjana. Un personatge enigmàtic, amb un ganivet clavat a l’esquena, trasbalsarà la vida dels dos germans. Qui és aquest fugitiu misteriós? Seguint la pista del foraster, els bessons hauran d’afrontar tota mena de perills. Sobreviuran?

Els cavalls dels núvols

Chris Riddell

I** Rid

Al reialme de Tresterres, el futur de la màgia i la fantasia estan en perill. Hi ha tres personatges sinistres, l’Euphemia Rinxolsdor, el rei Rata i el Rellotger, que s’han confabulat per destruir el poder de l’Arbre de Mai Més i fer desaparèixer per sempre els cavalls dels núvols que neixen a les seves branques més altes.

Bestiari de Frida

Serenella Quarello i Fabiana Bocchi

I** Qua

La vida de la pintora mexicana Frida Kahlo discorre a través de la mirada dels animals que poblen els seus quadres i que en van ser els companys de tota la vida. De la natura exuberant del seu Mèxic, de l’accident espantós que va patir, del seu amor terrible per Diego Rivera. De la pintura com antídot contra els seus dolors i del seu amor per la vida. Un cos desgraciat i desafortunat amb ales d’argent.

Harper y wl bosque de la noche

Cerrie Burnell

I** Bur

Tornen les aventures de Harper, una sèrie entranyable plena de màgia, música i amistat il·lustrada per Laura Ellen Anderson, autora de la sèrie Amelia Fang.
Quan Harper i els seus amics visiten el misteriós Bosc de la Nit, el seu pla és capturar el Corb de Gel. Però a poc a poc van sortint a la llum els foscos secrets que amaga el bosc. I si el Corb de Gel hagués abandonat el bosc per sempre?
Un llibre preciós amb acabats metal·litzats en plata que t’enamorarà.

Barba azul

Chiara Lossani

I** Los

Una nova versió de Barba blava, fosc conte de fades popularitzat per Charles Perrault, acompanyat per les refinades i oníriques imatges del prestigiós il·lustrador mexicà Gabriel Pacheco.

Les colossals aventures del Harry & el Marrac

Fermín Solís

I** Sol

Coneix en Harry i el Marrac, els protagonistes d’aquesta nova sèrie de llibres d’aventures ambientada al món de la mitologia i carregada de mooooolt d’humor. Ploraràs de riure!

El cor del pirata

I** Per

La mar està en calma. Com havia fet el seu pare abans que ell, i el seu avi temps enrere, Louis ha de deixar la seva família per convertir-se en un gran pirata. Sap que ha arribat el moment de fer-se a la mar i navegar cap al seu destí. Serà capaç d’escoltar el cor i trobar el veritable sentit a la seva vida?

El viatge del cal·lígraf

I** Squ

El cal·lígraf sospitava que més enllà de la vall, a l’altra banda de les muntanyes hi  devia haver altres valls i altres muntanyes, i somiava que duia als uns les històries dels altres. Així que un matí, en lloc de seure al seu escriptori, va preparar un farcell amb quatre coses i es va endinsar en l’espessor del bosc. Va ser així com el cal·lígraf va començar a traçar camins, i les persones van descobrir que no estaven soles.

Un àlbum poètic que ens parla no només de l’experiència de viatjar sinó també de les emocions que s’apoderen de nosaltres abans de cada viatge: el desig d’aventura i de descobriment, la transformació d’un mateix, la capacitat de saber acollir a l’altre o de ser ben rebut…

La Nenúfar i la Matoll a … Operació Llampec

I** Ana

Aquest cap de setmana li ha tocat a la Matoll fer-se càrrec del Llampec, la mascota de la classe. Les dues elfes estan entusiasmades, fins que el pobre hàmster topa amb el Rexi, el tiranosaure de l’hivernacle de la casa del Super3.

De una pequeña mosca azul

Mathias Friman

I** Fri

Aquesta és la història d’una petita mosca blava que estava acabant de sopar. I d’una granota que – ai, pobre mosca – es va creuar en el seu camí per casualitat. Aquesta és la història d’una granota blava que estava acabant de sopar i d’una serp que – ai, pobre granota – passava en aquell moment per allà. Qui es tenyirà ara de blau …?

Leñadoras: La luna està arriba

Mariko Tamaki

I** Tam

Benvinguts al Campament Miss Quinzella Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpet per Noies Hardcore, on les cinc intrèpides escoltes de la cabana Roanoke -Jo, April, Mal, Molly i Ripley- adoren passar tots els seus estius. Allà entren en contacte amb els seus fantàstics amics, aprenen a guanyar-se les seves ambicionades insígnies i es burlen sense malícia de la seva estimada tutora Jen mentre s’enfronten gairebé diàriament amb éssers sobrenaturals i misteris inesperats als boscos que les envolten. I què passa aquest cop? Una ocurrència bastant normal en el campament, on els arbres del bosc  eterns misteris.

Mentre el Campament Miss Quinzella es prepara per a la gran competició de la Guerres de les Galàxies, jo i la banda rebran l’ajuda d’un inesperat visitant: un pirata de la lluna.

Las increïbles aventures de 10 calcetines fugitivos

Justyna Bednarek

I** Bed

On són els mitjons que desapareixen a la rentadora? Aquest es el llibre de deu mitjons (quatre de peu dret i sis de peu esquerre) que van decidir fugir de la rentadora, recórrer món i viure les seves pròpies aventures. Detectius, mariners, actrius, polítics? Deu divertides histories de mitjons valentes que van abandonar el cistell de la roba bruta en busca d’una vida millor.

Brujarella

Iban Barrenetxea

I** Bar

Dos increïbles misteris s’han apoderat del bosc de Terragrís. Per un costat, a la bruixa Brujarella li ha desaparegut  un dels seus pars de mitjons blancs a ralles negres,  ai no, perdó, negres a ralles blanques. I per altra banda, ha succeït alguna cosa més terrible: ha desaparegut les granotes de Terragrís. No queda ni una.

La primera novel·la de Iban Barrenetxea amb un toc d’humor a cada pàgina. Una aventura que es pur divertiment, amb personatges tendres i meravellosos capaços de captivar a qualsevol nen.

Rosa Blanca

Roberto Innocenti

I** Inn

La Rosa Blanca és una nena alemanya que presencia la detenció d’un nen per part d’uns soldats. Seguint el camió on el traslladen, arriba a una tanca de filferro amb nens immòbils a dins, presoners, famolencs i que porten una estrella cosida a la roba. Les seves anades i vingudes a aquest camp de concentració seran contínues i d’amagat, per portar-los menjar. Ambientada en l’Alemanya de la Segona Guerra Mundial, l’Holocaust jueu està en el rerefons d’aquesta obra. Enfront de la tragèdia humanitària i la desraó bèl·lica, la figura de la Rosa Blanca representa l’esperança, per mitjà dels sentiments més purs de la infància: bondat, innocència, generositat, absència de prejudicis

La increïble història de la pera gegant

Jakob Martin Strid

I** Str

La vida a Vilasol transcorre tranquil·lament fins que Mitxo i Sebastià pesquen una ampolla amb un missatge i una llavor ben estranya… Qui hauria dit que una cosa tan petita provocaria el més gran dels caos!

Jakob Martin Strid escriu i il·lustra una de les millors aventures per a nens que s’han publicat últimament. Els personatges de la vila, la minuciosa dissecció de l’Horrible Drac Marí o l’impressionant Mar Negre Com La Nit protagonitzen aquesta perillosa i accidentada recerca de l’Illa Misteriosa.

El príncipe durmiente

Ernesto Rodríguez Abad i Noemí Villamuza

I** Rod

Torres simbòliques, boscos encantats, elements de la natura enganyosos són els detonants dels conflictes tant socials com de gènere als que s’ha d’enfrontar la valenta i poc convencional princesa d’aquest conte. Aquesta història ens porta a un moment actual i ens dóna una visió renovada de l’amor i dels valors.

Sol com un mussol

Julian Gough

I** Gou

Una cosa misteriosa cau al llac. L’Ossa i en Conill no han vist mai res igual. Quan la treuen de l’aigua, xopa i estabornida, no saben si és un animaló inofensiu o un monstre famolenc. En Conill resol el dubte arrossegat per un munt de pors: «ÉS UN MONSTRE FAMOLENC!»

Una faula en clau d’humor sobre l’amistat, l’acollida i els falsos prejudicis.

3

Onada blava

Yoo Jun-Jae

I** Yoo

Una matinada neix a les quadres d’un poblet un cavall blau. En veure’l, el rei ordena que l’entrenin fins a convertir-lo en un autèntic cavall de guerra. Un llibre per parlar de la pau i la responsabilitat que cadascú té sobre el seu propi destí.

7

La Candela està enfadada

Text: Ricardo Alcántara ; il·lustració: Mercè López

I** Alc

La Candela té set anys, és baixeta i bonica i viu amb la mare, però quan aquesta surt de viatge la mare la deixa amb l’àvia i decideix que estarà enfada fins que torni, però… Com creus que acabarà el conte amb la Candela enfada o contenta?

4

Frank: la increíble historia de una dictadura olvidada

Ximo Abadía

I** Aba

Frank, la increïble història d’una dictadura oblidada explica la vida de Francisco Franco; del seu naixement a la seva mort, ressaltant els successos més rellevants de la seva vida. De forma al·legòrica, aquest àlbum il·lustrat narra una etapa de la nostra història encara recent i que es considera tabú en moltes famílies. Als nostres avis els van obligar a lluitar. Als nostre pares els van obligar a oblidar. A nosaltres ens toca recordar el passat per mirar cap el futur.

45

Tao: fragments del vell camí xinès del mestre Laozi

Text: Manel Ollé; il·lustració: Neus Caamaño

I** Oll

Com podem introduir els nens en la filosofia del taoisme? A través de fragments seleccionats del Llibre del Tao que parlen sobre rius, cases, gots o arbres… el savi no sempre és el més fort i poderós… avançar sense seguir camins ni petjades… no perdés.

5

A l’atac!

Mr. Tan; Camille Roy

I** Mr T

En aquesta nova entrega de Escola de Monstres, un exèrcit d’éssers minúsculs i amb poders desconeguts, han envaït l’escola. Els petits monstres no estan gaire contents amb aquest visita. Què passarà? Què hauran de fer?

Una historia terroríficament, divertida!!

8

Missió impossible

Xavier Castanyer; Óscar Julve

I** Cas

Aquest llibre d’aventures ens presenta a en Roc i la Bruna. Dos germans que viuen en la prehistòria i que per tal de salvar el seu clan, s’enfrontaran a un munt de perills. Ho ha aconseguiran?

5

El Meu hort

Gerda Muller

 I** Mul

Quan la Sofia passa les vacances a casa dels avis, al camp, descobreix com s’ha de fer per tenir cura d’un hort. Sembrar, plantar, recollir…, tot el necessari per ser una bona jardinera.

7

Harper i el paraigua màgic

Cerrie Burnell i il·lustracions Laura Ellen Anderson

 I** Bur

La Harper viu a la Ciutat dels Núvols amb la seva tieta i el seu gat Mitjanit. Una nit en Mitjanit desapareix, i ella se n’adona que només amb l’ajut del seu paraigua màgic podrà trobar-lo.

6

Una Gàbia, un tresor i unes sabatilles vermelles

Anna Manso ; il·lustracions de Max

 I** Com

Aquest llibre conté vint-i-un contes que parlen. No hi ha cap personatge que no tingui res a dir, fins i tot el silenci. En una mateixa història, per curta que sigui, poden coincidir una mòmia i un telèfon, una bruixa i una aspiradora, un funàmbul i la seva ombra o una bicicleta i un cavall. Hi pot aparèixer un extraterrestre desorientat, un tresor tip de ser trobat, una heroïna de videojoc molt llesta i un mag que no tindrà altre remei que fer de conill. Ningú no s’escapa de fer-se sentir i de parar l’orella per saber què volen els altres. Vint-i-un contes per enraonar.
Aquest llibre també explora la idea de diàleg…

El Meu pare és una pissarra

Jaume Cela ; il·lustracions de Montse Español

 I** Cel

Es tracta d´una obra formada per sis relats, en Pep, un nen que explica el significat dels tatuatges que té el seu pare, en Pol, escampats per tot el cos. Cada dibuix té una història que en Pol portarà sempre amb ell i en Pep, el seu fill gran, la vol compartir!

1

L’Arca de la Noèlia 

text: Txabi Arnal ; il·lustració: Julio Antonio Blasco

 I** Arn

El lleó està gelós de Tarzan, la girafa es mareja, les zebres es volen esborrar les ratlles, … i el protagonista no gosa sortir de casa, ja que totes aquestes situacions divertides i surrealistes passen als carrers de la seva ciutat. Són conseqüència de la sortida al carrer de tots els animals del zoo, que campen lliures. Relat ple de d’humor i fantasia.

24

Gina

Núria Albó

 I** Alb

La Gina és una nena que té una gran afició per la televisió i que, tot i que dedica poca estona a fer els deures, és molt bona en matemàtiques. El llibre parla de com la Gina aprèn, tot relacionant-se amb un gat feréstec, la capacitat de tenir paciència; i de la posterior arribada d’un nen nou a l’escola, procedent d’un país en guerra. L’autora és pedagoga de formació. Llibre de 1994 que s’ha tornat a editar.

3

Cipi

Mario Lodi; il·lustració: Vivi Escrivá

I** Lod

Cipi és un pardal que emprèn el primer vol, descobreix l’entorn i comença a entendre allò important de la vida i viurà una aventura digne d’un heroi. El tema principal del llibre amb aire de fàbula és l’observació de la realitat per part dels infants i dels adults, que és glossada amb imaginació i criteri per l’autor i dibuixada amb subtilesa per la il·lustradora especialitzada en llibre infantil.

4

El sisè sentit

Laia de Ahumada i Mercè López

I** Ahu

Parteix de la base d’allò sensorial (els cinc sentits) per entrar al terreny del sisè sentit, molt més intangible –però sensible- i propi de les relacions humanes i la comunicació. El conte ajuda a interpretar el món, contemplant l’interior de cada persona.  El petit personatge es planteja quin és el sisè sentit, si existeix, si és dins seu i si és important.

4

Sant Jordi de les galàxies

Jaume Copons i Liliana Fortuny

I** Cop

Història que fa referència a la Llegenda de Sant Jordi i que transcorre en un escenari intergalàctic propi dels gèneres de la ciència ficció i aventures. Protagonitzada pel jove Agus Pianola i els seus companys monstres de la col·lecció L’Agus i els monstres. El punt de vista del llibre és humorístic i formalment intercala passatges escrits amb nombroses parts en format de còmic.

6

La Tània i el telescopi

Text: Muriel Villanueva i Perarnau; il·lustració: Ona Caussa

I** Vil

Els protagonistes d’aquest llibre –els mateixos de l’anterior La Tània i totes les tortugues- s’acosten a l’observació astronòmica tot buscant la visió d’una pluja d’estels. L’autora transmet coneixements de ciències naturals i les il·lustracions presenten una notable expressivitat.

8

El mag d’Auschwitz

Text: Kathy Kacer; il·lustracions: Gillian Newland

I** Kac

La història que explica aquest conte es situa a la Segona Guerra Mundial i és protagonitzada per un nen jueu anomenat Werner que conviu amb un mag que es diu Levin al camp d’Auschwitz. L’autora del text és coneixedora de l’holocaust i es tracta d’un conte que narra una història real de forma delicada i adequada al públic infantil.  Indicat per explicar aquesta dura etapa de la història als infants.

Jo també seré mag

Text: Enric Lluch; il·lustracions: Ismael Martínez

I** Llu

La trama s’inicia quan l’Arnau i el seu pare veuen l’espectacle del mag Magalín. Seguidament l’Arnau decideix aprendre a fer màgia amb l’ajuda del seu veí i en parla amb els companys/es d’escola, davant dels quals es proposa actuar. El llibre il·lustra el sorgiment d’una afició en l’edat infantil i la voluntat d’aprenentatge al respecte.

4

El árbol rojo

Shaun Tan

I** Tan

Llibre que tracta la temàtica de la tendència a la depressió i a la tristesa, que finalitza donant pas a l’esperança. La protagonista és una jove en el seu dia a dia, que no entén el món, té problemes, por del futur i soledat.  Àlbum profusament il·lustrat amb un aire de poesia visual.

De colònies

Text: Oblit Baseiria; il·lustració: Núria Giralt

I** Bas

Un extraordinari format, una il·lustració molt detallada, de dia i de nit, activitats, personatges… la vida de colònies que no perd un segon. Gaudeix de cada racó d’aquest gran llibre.

1

Fred l’amic imaginari

Eoin Colfer; Oliver Jeffers

I** Col

Sabies que a vegades, amb una mica d’electricitat, sort, o fins i tot màgia, pot aparèixer un amic imaginari? Un amic imaginari com en Fred. Només perquè una amistat sigui imaginària no vol dir que no sigui real. Una història singular, divertida i absolutament irresistible d’Eoin Colfer i Oliver Jeffers, dos grans creadors de llibres infantils.

7

El lladre d’entrepans

text: Patrick Doyon; il·lustracions: André Marois

I** Doy

El Martí està desesperat perquè cada dia li desapareix l’entrepà de dins la carmanyola. Per això decideix investigar per tota l’escola, per saber qui és el reponsable d’aquests robatoris que li fan passar tanta gana.

4

Em dic Aran i m’encanta escriure!

text: Jaume Cela; il·lustració: Anna Clariana

I** Cel

L´Aran està encantat amb la idea de la seva mestra que consisteix en escriure un text cada setmana amb l´objectiu de fer-ne un llibre per regalar a la família per Nadal. Aquestes redaccions han d´anar acompanyades per il·lustracions fetes per algun company o companya de classe. Tot un repte!

4

Pols d’estrelles: Carl Sagan i els misteris del cosmos

Stephanie Roth Sisson

I** Sis

Aquest llibre segueix la vida de Carl Sagan des del dia en què mirava les estrelles des de la finestra de la seva habitació a Brooklyn, a través de la seva passió per les novel·les de ciència ficció, fins a arribar al seu treball internacionalment reconegut com a científic en les missions Voyager per explorar els confins de l’espai. Aquesta és la història d’un home que va apropar els misteris del cosmos a les llars d’una nova generació de somiadors i observadors de les estrelles.

El nen de xocolata

I** Lie

En Salomón té 7 anys, un somriure de dents molt blanques i la pell del color de la xocolata. La seva família el va anar a buscar a l’Àfrica quan tenia sis mesos, tot i que ell no ho recorda. Un dia que és al jardí i dibuixa, arriba un ocell blau, espavilat i una mica burleta, que li desperta la memòria.

L’autora ens parla del llibre.

La tassa

I** You

Un preciós llibre senzill i poètic que explica l’aventura del Dídac quan decideix deixar casa seva només amb un llibre, una ampolla, una manta i una tassa amb terra del seu lloc d’origen. Què es trobarà en el seu viatge? Un llibre que servirà per explicar temes com els refugiats, la immigració, els viatges, els canvis de casa, etc. Quan el llegiu, intenteu buscar l’homenatge que la traductora, Núria Sales i Rovira, ha fet al Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo.

El Bosque de la bruja y los calcetines mágicos: una historia sobre la felicidad

I** Ric

Hi havia una vegada… així comença aquesta història plena de petites històries màgiques sobre la felicitat. Si ens endinsem en les seves pàgines descobrirem com a través d’uns mitjons màgics una bruixa que enyora l’amor coneixerà un repartidor de carbó a qui ningú no estima per les seves ungles negres brutes de carbó.

Inventari de contes

I** Mit

M’agraden els contes amb forma de llista, és per això que, en aquest recull, en trobareu tants. De llistes en tinc moltes, per exemple: tinc una llista dels llibres que llegeixo, una altra llista dels meus gelats preferits, una de noms de vaixell, fins i tot tinc una llista de les llistes que enllesteixo…

Los Secretos del cole: ¿Adónde van los profes cuando se pone el sol?

I** Vei

Un munt de preguntes per respondre: On van les profes quan es posa el sol? Per què les directores sempre patrullen pel passadís? D’on vénen les substitutes? I els nens nous, on es van a asseure? Com aconsegueixen les cuineres fer menjar per a tants nens? I per què gairebé mai ens donen patates fregides? Quins misteris amaguen les excursions escolars? I les faltes d’ortografies, per a què serveixen? Les respostes a totes aquestes preguntes i a moltes altres estan en aquest llibre. Nenes, nens, pares i mares, profes, habitants del cole … per fi coneixereu ELS SECRETS DEL COLE, esteu preparats?

El pais cent paraules (coberta+8).indd

El País de les Cent Paraules

text: Marta Mata; il·lustració: Carme Solé Vendrell

I** Mat

La importància de cada paraula, un nom per a cada cosa i a cada cosa el seu nom en una història per els petits i també per a els adults… al país de les Cent Paraules la gent hi viu molt contenta. Cada any trien un nou secretari, aquesta vegada no saben a qui triar i per això decideixen que cada candidat vagi pel món a buscar allò que pot ser més útil al país. Què portarà cadascú? El secret està en les paraules, descobreix-les.

Els-quatre-bandolers-a-Montserrat

Els quatre bandolers a Montserrat

text: Enric Gomà ; il.lustració: Lluïsot

I** Gom

La Maria, l’Oriol, el Vladimir i el Jan, els quatre bandolers aventurers, van d’excursió a Montserrat, amb la pedra màgica de la Maria l’excursió es converteix en un viatge en el temps. En aquest llibre hi ha una ruta de l’excursió perquè la puguis fer amb els teus amics-bandolers. També pots omplir la butlleta per fer-te membre del Club dels quatre bandolers.

La Història de Erika

text: Ruth Vander Zee; il·lustració: Roberto Innocenti

 I** Van

Una història verídica i commovedora on la protagonista, l’Erika relata en primera persona com es va salvar de l’holocaust gràcies al sacrifici dels seus pares, que la van llençar des del tren que els duia a l’extermini. Roberto Innocenti, en tons grisos, amb belles i detallades imatges acompanya i transmet el calfred de la por que sentien les persones que s’amuntegaven en els trens de mercaderies que els conduïa a la mort a través de camps glaçats.

Un llibre editat per Kalandraka en el 70è aniversari de la fi de la segona guerra mundial. Un text dur però emocionant i esperançador… al final de la història, L’Erika mira un tren passant pels camps i preguntar-se pel passat incert que sempre l’acompanyarà, els grissos es transformen en colors.

9788490262825

Un Robatori molt esportiu

text: Jesús Cortés ; il·lustració: Oriol Malet

I** Cor

Col·lecció Els 4 Sherlocks ; 1

En un torneig benèfic de futbol algú ha robat la recaptació de la taquilla i quatre amics han de resoldre el seu primer cas com a detectius.

Encara no ho saben, però és qüestió de temps que demostren els seus coneixements en l’art de la deducció i acaben convertint-se en… els 4 Sherlocks!

Però la semifinal s’està jugant i tenen molt pocs temps per resoldre el cas, se’n sortiran?

9788408013655

Zoè [love] NY

text: Ana García-Siñeriz ; il·lustracions: Jordi Labanda

I** Gar

Col·lecció La Banda de la Zoè ; 4

La Zoe i les seves amigues fan un llarg viatge…. a Nova York! I és han d’acompanyar a la Matilde a una super mega festa. Però un cop allà és coneixen un misteriós personatge, Mister X, que pretén construir uns apartaments dins de Central Park! I evidentment la Banda no ho vol permetre per res del món. Dins d’aquesta història hi ha l’Amanda i una estrella de televisió que sempre va darrera de les exclusives… quin embolic més gran.
I moltes altres aventures que hauràs de descobrir llegint aquest entretingut llibre…


50_oficis_esbojarrats

50 oficis esbojarrats

text: Carles Sala i Vila ; il·lustració: Pep Brocal

I** Sal

Et fa fàstic posar-te els dits al nas? Doncs contracta un burxanàpies! Saps que els baixaquís són les persones que avisen els despistats que sempre passen de llarg de la parada on han de baixar?

Amb aquest llibre els més petits podran descobrir oficis absurds com l’aguantaparaigües, el buidapiscines, el detector d’estels fugaços el provador de matalassos entre molts altres. De ben segur aprendran moltes coses i no podran parar de riure.

Banyai_Zoom

Zoom

Istvan Banyai

I** Ban

Aquest magnífic llibre de l’autor hungar Istvan Banay que assegura que res és el que sembla…. I l’obra ho demostra amb aquesta seqüència de trenta il·lustracions anomenades “Zoom”, les primeres més petites i és va allunyant fins a donar-nos una visió inesperada del que veiem des d’un principi. Un joc visual molt recomanable i que fa pensar ja que cada pàgina passada implica una sorpresa. La història mai acaba!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.