Racó de famílies

Dulces sueños: el método japonés para dormir a los más pequeños

Shimizu, Etsuko

613.7 Shi

Etsuko Shimizu ha desenvolupat un mètode per posar a fi al plors nocturns. Trobaràs una guia pràctica i efectiva, que s’adapta a l’edat i les necessitats de cada nen.

Excursions amb nens per l’Alt Penedès i l’Anoia des d’una àrea de pícnic

Barbara Vastenavon

796.51(46.71) Vas

Guia fàcil i entenedora, que recull 12 itineraris per fer a peu i en BTT, assequible per a totes les condicions físiques i edats, especialment indicada per fer en família. Amb aquest llibre podreu descobrir la història darrere de les tombes antropomorfes del Pla dels Albats, al castell d’Olèrdola; deixar-vos sorprendre pel fantàstic salt d’aigua de les Dous; amagar-vos a la Fou de Tous com va fer el bandoler Panna; jugar entre les barraques de pedra seca a Castellolí o encisar-vos amb les estranyes formes dels Frares Encantats de Montserrat.

Prevenir el narcisismo: educa a tu hijo para ser feliz, no para ser el mejor

155.4 Rod

Prevenir el narcisisme ofereix eines educatives per detectar i combatre qualsevol petit indici d’aquestes conductes als nens amb la finalitat de formar a persones segures de si mateixes i amb una autoestima solida. Persones capaces d’establir relacions profundes, sinceres i respectuoses que els permetin arribar a una felicitat plena i verdadera, amb independència del seu entorn.

Actividades de estimulación del desarrollo para ninos y bebès en riesgo

155.4 Act

Sospitar que el teu fill pot tenir algun trastorn resulta molt difícil. Però pots fer molt per ajudar-lo: amb les eines adequades, les tasques diàries poden ser una magnifica oportunitat per ajudar-lo a construir les habilitats socials i comunicatives que necessita.

En aquesta senzilla guia ens presenten 100 activitats pensades per ajudar al desenvolupament dels nens fins als tres anys.

Rutas con niños en los pirineos

796.51(46Pir) Mon

A través de 35 excursions i altres propostes alternatives, us proposem un viatge únic a través dels paratges més sorprenents i accessibles del Pirineu català, aragonès,  navarrès, francès i andorrà.

5

10 días para enseñar a tu hijo a dormir

613.7 Fer

En aquest llibre s’ofereix un mètode pràctic per resoldre els problemes del son i acabar amb les nits sense dormir, tant de pares com dels fills.

65

El Embarazo: una guía infográfica para toda la familia

618 Pli

Un llibre sobre l’embaràs per a tota la família. Una guia il·lustrada, repleta d’elegants infografies, amb dades essencials que necessites i moltes curiositats extravagants. Tot el que necessites saber de manera visual, entretinguda i clara.

43

Siete cuentos para crecer : 49 dinámicas para el desarrollo infantil

087.1 Mae

Tornar al més simple, en un món saturat de tecnologies de la informació i la comunicació és tornar a lo natural per trobar la saviesa en l’interior del ser essencial. Aquest llibre aconsegueix ajuntar el conte, la il·lustració, propostes i recursos didàctics, creatius, sensorials i lúdics.

23

Todos a la cama: cómo ayudar a tu bebé a dormir con amor y confianza

613.7 Bil

El somni dels nens i dels pares té ritmes diferents, els pares es troben moltes vegades perduts i no saben com poden actuar. Aquest llibre senzill, tendre i respectuós suposa un raig de sol als papàs que portem mesos, fins i tot anys, sense dormir.

27

El plan de alimentación para bebés y niños. 200 recetas rápidas, nutritivas i apetitosas de 0 a 3 años

 613.2 Kar

Receptari, consells i pautes bàsiques que ens ajuden en la elaboració dels menjars pels nostres fills i fins i tot, per a tenir noves i suculentes idees, pels no tan petits.

23

Vull esmorzar petons

398.2 Gil

Aquest llibre recull les millors frases dites per criatures de manera innocent. Una manera simpàtica de recordar totes aquestes ocurrències.

44

Mírame a los ojos : mi vida con síndrome de Asperger

616.89 Rob

John Elder Robison, des de que tenia tres o quatre anys era conscient de que era diferent a la resta de nens del seu entorn. A la adolescència les seves estranyes costums li van fer valer la etiqueta de “socialment desviat”. Ja ben entrada a la etapa d’adult, als quaranta anys, li van diagnosticar una forma d’autisme anomenada síndrome de Asperger. Entendre el que li succeïa, li va transformar en la forma de veure’s a si mateix i al món.

Aquest llibre tracta la història de cóm va créixer el John en un moment en que el diagnòstic de la seva malaltia no existia. Una forma de transmetre una vivència per tal de tenir més comprensió sobre ella i les persones que la pateixen.

77

¿Cuánto falta?: viajar en coche con niños por Europa

91(026)(4) Rip

Viatjar amb la família és una forma excel·lent de divertir-se i alhora aprendre. També és una bona forma de fomentar les relacions entres pares i fills, tot realitzant activitats conjuntes. Aquest llibre proposa 20 rutes per fer en cotxe que no impliquen llargs trajectes i que alhora, són divertides, interesants, didàctiques i que permeten realitzar tot tipus d’activitats.

11

Niños sobreestimulados : cómo educarlos con calma y protegerlos de los peligros que esconden la tecnologia

681.3(Int) Ban

Planteja com l’esforç de molts pares per estimular excessivament els fills per tal de que siguin més hàbils, destres, capacitats o intel·ligents; pot acabar minvant-los la salut. En aquest sentit, les tecnologies de la informació i comunicació han agreujat el problema. El llibre exposa els riscos de l’estimulació en excés i l’hiper-educació.

13

Entender los dibujos de su hijo

155.4 Bal racó_de_pares_mares

Aquest llibre permet a pares i mares, d’una banda, conèixer millor les etapes que segueixen els nens/es en l’activitat del dibuix –associades al seu creixement- i, de l’altra, afavorir la creativitat dels nens/es i ajudar-los amb consells i exercicis. Respon  preguntes sobre la idonietat de l’afició al dibuix, sobre els tipus de colors usats o el tipus de personatges dibuixats, entre altres temes.

9

Autismo : teorías explicativas actuales

616.89 Pal

Llibre de referència que, de forma actualitzada i exhaustiva, tracta l’atusime des de l’àmbit de la psicologia. Revisa amb detall l’evolució de les teories psicològiques i models explicatius i s’adreça a familiars de persones amb trastorns de l’espectre autista, professionals i estudiants, facilitant coneixements sobre l’origen de l’afectació i l’estat de les investigacions.

13

Ni princeses ni pirates : per educar nenes i nens en llibertat

37.043 Sol

Llibre que s’ocupa de contrarrestar els resultats de l’educació sexista i d’impulsar la igualtat d’oportunitats. Mostra als pares i mares com transmetre arguments als infants per compensar els missatges sexistes i no limitar el desenvolupament per raó de gènere. Fa una revisió de l’estat de la coeducació a la societat i analitza com fer-la progressar –des de l’infància a l’adolescència- conjuntament entre família i escola.

13

100 activitats Montessori : per acompanyar l’infant en el seu descobriment del món

371.4 Her

Manual que exposa les idees de la pedagogia Montessori aplicades a una proposta d’activitats, que es centren en l’acompanyament i descoberta de la comprensió del món per part de l’infant i en la seva responsabilitat vers ell mateix i el seu entorn. La pedagogia Montessori cerca l’autoconfiança, la concentració i la independència de l’infant. El llibre facilita activitats basades en la concentració i el treball manual i mostra la preparació d’un entorn i materials adaptats a les capacitats.

Auxili!: rebequeria a la vista: què fer abans, durant i després

Janet Recasens

155.4 Rec

De vegades els infants exploten talment com volcans en erupció: cops de peu, crits, plors desconsolats, ofecs… i és que tenim davant nostre una rebequeria més o menys intensa, però que, sigui com sigui, ens trasbalsa a tots el qui som a prop, sobretot el seu pare i la seva mare. En aquest llibre descobriràs com ajudar el teu fill o la teva filla a gestionar les seves emocions de manera saludable. Trobaràs un apartat de preguntes amb respostes, orientacions i recursos per a gestionar les teves pròpies emocions, i per acabar, uns contes triats especialment per aquest llibre.

 11

Enciclopedia del embarazo : respuestas a todas tus preguntas

Chandrima Biswas

618 Enc

Els millors experts et resoldran tots els dubtes sobre l’embaràs, el part i els recent nascuts, i centenars d’imatges i il·lustracions et mostraran què passa realment amb el teu cos. Deu capítols molt detallats cobreixen amb profunditat tots els camps: la nutrició, l’exercici, les cures prenatals i els preparatius pel desenvolupament fetal, el part i el naixement, la lactància materna o com canviar un bolquer. La guia més completa per fer front a l’embaràs i el part sense inquietuds i amb totes les garanties.

43

Crianza respetuosa : entiende las etapas de desarrollo de tu bebé y ayúdalo en sus cambios

Jesús Garrido

613.95 Gar

Aquest llibre fa un recorregut per les diferents fases de desenvolupament dels primers dos anys de vida d’un nadó. Centrant-se en el desenvolupament d’aquest i en la relació amb els altres membres de la família. Amb l’objectiu d’alliberar-nos de prejudicis i ajudar-nos a entendre millor als nostres fills.

23

La família en digital: apropiar-nos de la tecnologia per compartir experiències, coneixements i emocions

Jordi Jubany

173 Jub

Un guia amena i enginyosa que ens ajudarà a apropar-nos junt amb la nostra família a les noves tecnologies però amb més seguretat i confiança.

3

¡Atención mamás y papás!: manual para padres sobre situaciones de uso de dispositivos móviles

Ángel-Pablo Avilés; Kepa Paul Larrañaga

681.3(Int) Avi

A través de 60 casos de possibles situacions relacionades amb l’ús de dispositius mòbils per part de nens i adolescents, dos experts en seguretat tecnològica, en educació en drets de la infància i en TIC, ofereixen a pares i mares, informació, testimonis i solucions per ajudar-los i guiar-los en la relació dels més joves amb aquests dispositius.

Educar_en_la_realidad

Educar en la realidad

Catherine L’Ecuyer

155.4 LEc

Aquest llibre tracta un tema molt delicat, la realitat. Els nostres fills aprenen en clau de realitat. Per poder captar-la, necessiten relacions interpersonals, contacte amb la bellesa i motius per actuar amb sentit, tanmateix necessiten sensibilitat, empatia, esperit atent. No obstant això, en un món en què les pantalles estan cada vegada més presents, pot semblar dèficit de realitat. En aquest sentit, l’autora desvetlla amb evidències demolidores una sèrie de mites educatius i demostra que la millor preparació per utilitzar les noves tecnologies de forma responsable té lloc en la realitat; és a dir, que la millor preparació per al món online és el món offline.

9788499308081

Les 100 llistes per a pares i mares : el mètode checklist

Natàlia Foguet Plaza, Martina Ros Solé, Petit Explorador

155.4 Fog

Com que tenir un fill canvia la vida de qualsevol parella les autores d’aquest llibre s’han proposat posar-ho una mica més fàcil als pares i mares novells. I és que els nens no venen amb manual d’instruccions. Ajudarà afrontar la nova etapa, a no oblidar res, a saber que hem de fer en tot moment.

Un mètode checklist que proposa 100 llistes que abracen diferents temes que cal tenir en compte a l’hora de tenir fills. Diuen que és tan efectiu que et permetrà no només trobar respostes als teus dubtes sinó també a no oblidar els passos que s’han de seguir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.