Racó de famílies

Excursions amb nens per l’Alt Penedès i l’Anoia des d’una àrea de pícnic

Barbara Vastenavon

796.51(46.71) Vas racó_de_pares_mares

Guia fàcil i entenedora, que recull 12 itineraris per fer a peu i en BTT, assequible per a totes les condicions físiques i edats, especialment indicada per fer en família. Amb aquest llibre podreu descobrir la història darrere de les tombes antropomorfes del Pla dels Albats, al castell d’Olèrdola; deixar-vos sorprendre pel fantàstic salt d’aigua de les Dous; amagar-vos a la Fou de Tous com va fer el bandoler Panna; jugar entre les barraques de pedra seca a Castellolí o encisar-vos amb les estranyes formes dels Frares Encantats de Montserrat.

Prevenir el narcisismo: educa a tu hijo para ser feliz, no para ser el mejor

155.4 Rod racó_de_pares_mares

Prevenir el narcisisme ofereix eines educatives per detectar i combatre qualsevol petit indici d’aquestes conductes als nens amb la finalitat de formar a persones segures de si mateixes i amb una autoestima solida. Persones capaces d’establir relacions profundes, sinceres i respectuoses que els permetin arribar a una felicitat plena i verdadera, amb independència del seu entorn.

Actividades de estimulación del desarrollo para ninos y bebès en riesgo

155.4 Act racó_de_pares_mares

Sospitar que el teu fill pot tenir algun trastorn resulta molt difícil. Però pots fer molt per ajudar-lo: amb les eines adequades, les tasques diàries poden ser una magnifica oportunitat per ajudar-lo a construir les habilitats socials i comunicatives que necessita.

En aquesta senzilla guia ens presenten 100 activitats pensades per ajudar al desenvolupament dels nens fins als tres anys.

Rutas con niños en los pirineos

796.51(46Pir) Monracó_de_pares_mares

A través de 35 excursions i altres propostes alternatives, us proposem un viatge únic a través dels paratges més sorprenents i accessibles del Pirineu català, aragonès,  navarrès, francès i andorrà.

5

10 días para enseñar a tu hijo a dormir

613.7 Fer racó_de_pares_mares

En aquest llibre s’ofereix un mètode pràctic per resoldre els problemes del son i acabar amb les nits sense dormir, tant de pares com dels fills.

65

El Embarazo: una guía infográfica para toda la familia

618 Pli racó_de_pares_mares

Un llibre sobre l’embaràs per a tota la família. Una guia il·lustrada, repleta d’elegants infografies, amb dades essencials que necessites i moltes curiositats extravagants. Tot el que necessites saber de manera visual, entretinguda i clara.

43

Siete cuentos para crecer : 49 dinámicas para el desarrollo infantil

087.1 Mae racó_de_pares_mares

Tornar al més simple, en un món saturat de tecnologies de la informació i la comunicació és tornar a lo natural per trobar la saviesa en l’interior del ser essencial. Aquest llibre aconsegueix ajuntar el conte, la il·lustració, propostes i recursos didàctics, creatius, sensorials i lúdics.

23

Todos a la cama: cómo ayudar a tu bebé a dormir con amor y confianza

613.7 Bil racó_de_pares_mares

El somni dels nens i dels pares té ritmes diferents, els pares es troben moltes vegades perduts i no saben com poden actuar. Aquest llibre senzill, tendre i respectuós suposa un raig de sol als papàs que portem mesos, fins i tot anys, sense dormir.

27

El plan de alimentación para bebés y niños. 200 recetas rápidas, nutritivas i apetitosas de 0 a 3 años

 613.2 Kar racó_de_pares_mares

Receptari, consells i pautes bàsiques que ens ajuden en la elaboració dels menjars pels nostres fills i fins i tot, per a tenir noves i suculentes idees, pels no tan petits.

23

Vull esmorzar petons

398.2 Gil racó_de_pares_mares

Aquest llibre recull les millors frases dites per criatures de manera innocent. Una manera simpàtica de recordar totes aquestes ocurrències.

44

Mírame a los ojos : mi vida con síndrome de Asperger

616.89 Robracó_de_pares_mares

John Elder Robison, des de que tenia tres o quatre anys era conscient de que era diferent a la resta de nens del seu entorn. A la adolescència les seves estranyes costums li van fer valer la etiqueta de “socialment desviat”. Ja ben entrada a la etapa d’adult, als quaranta anys, li van diagnosticar una forma d’autisme anomenada síndrome de Asperger. Entendre el que li succeïa, li va transformar en la forma de veure’s a si mateix i al món.

Aquest llibre tracta la història de cóm va créixer el John en un moment en que el diagnòstic de la seva malaltia no existia. Una forma de transmetre una vivència per tal de tenir més comprensió sobre ella i les persones que la pateixen.

77

¿Cuánto falta?: viajar en coche con niños por Europa

91(026)(4) Rip racó_de_pares_mares

Viatjar amb la família és una forma excel·lent de divertir-se i alhora aprendre. També és una bona forma de fomentar les relacions entres pares i fills, tot realitzant activitats conjuntes. Aquest llibre proposa 20 rutes per fer en cotxe que no impliquen llargs trajectes i que alhora, són divertides, interesants, didàctiques i que permeten realitzar tot tipus d’activitats.

el-nino-bien-equilibrado

El Niño bien equilibrado: claves del desarrollo neurológico para un buen aprendizaje

155.4 God racó_de_pares_mares

Tal com expressa l’autora, Sally Goddard, directora de l’Institut de Psicologia neurofisiològica de Chester (Regne Unit), el nen ben equilibrat és un llibre que neix amb l’esperança de proporcionar un coneixement profund sobre processos físics de la primera infància, que la societat actual no permet realitzar adequadament, i el seu impacte en l’aprenentatge i en el desenvolupament emocional. Com un “manual” per poder ajudar a qualsevol persona que estigui involucrada en la cura dels nens.

11

Niños sobreestimulados : cómo educarlos con calma y protegerlos de los peligros que esconden la tecnologia

681.3(Int) Ban racó_de_pares_mares

Planteja com l’esforç de molts pares per estimular excessivament els fills per tal de que siguin més hàbils, destres, capacitats o intel·ligents; pot acabar minvant-los la salut. En aquest sentit, les tecnologies de la informació i comunicació han agreujat el problema. El llibre exposa els riscos de l’estimulació en excés i l’hiper-educació.

13

Entender los dibujos de su hijo

155.4 Bal racó_de_pares_mares

Aquest llibre permet a pares i mares, d’una banda, conèixer millor les etapes que segueixen els nens/es en l’activitat del dibuix –associades al seu creixement- i, de l’altra, afavorir la creativitat dels nens/es i ajudar-los amb consells i exercicis. Respon  preguntes sobre la idonietat de l’afició al dibuix, sobre els tipus de colors usats o el tipus de personatges dibuixats, entre altres temes.

9

Autismo : teorías explicativas actuales

616.89 Pal racó_de_pares_mares

Llibre de referència que, de forma actualitzada i exhaustiva, tracta l’atusime des de l’àmbit de la psicologia. Revisa amb detall l’evolució de les teories psicològiques i models explicatius i s’adreça a familiars de persones amb trastorns de l’espectre autista, professionals i estudiants, facilitant coneixements sobre l’origen de l’afectació i l’estat de les investigacions.

13

Ni princeses ni pirates : per educar nenes i nens en llibertat

37.043 Sol racó_de_pares_mares

Llibre que s’ocupa de contrarrestar els resultats de l’educació sexista i d’impulsar la igualtat d’oportunitats. Mostra als pares i mares com transmetre arguments als infants per compensar els missatges sexistes i no limitar el desenvolupament per raó de gènere. Fa una revisió de l’estat de la coeducació a la societat i analitza com fer-la progressar –des de l’infància a l’adolescència- conjuntament entre família i escola.

13

100 activitats Montessori : per acompanyar l’infant en el seu descobriment del món

371.4 Her racó_de_pares_mares

Manual que exposa les idees de la pedagogia Montessori aplicades a una proposta d’activitats, que es centren en l’acompanyament i descoberta de la comprensió del món per part de l’infant i en la seva responsabilitat vers ell mateix i el seu entorn. La pedagogia Montessori cerca l’autoconfiança, la concentració i la independència de l’infant. El llibre facilita activitats basades en la concentració i el treball manual i mostra la preparació d’un entorn i materials adaptats a les capacitats.

rebequeries

Auxili!: rebequeria a la vista: què fer abans, durant i després

Janet Recasens

155.4 Rec racó_de_pares_mares

De vegades els infants exploten talment com volcans en erupció: cops de peu, crits, plors desconsolats, ofecs… i és que tenim davant nostre una rebequeria més o menys intensa, però que, sigui com sigui, ens trasbalsa a tots el qui som a prop, sobretot el seu pare i la seva mare. En aquest llibre descobriràs com ajudar el teu fill o la teva filla a gestionar les seves emocions de manera saludable. Trobaràs un apartat de preguntes amb respostes, orientacions i recursos per a gestionar les teves pròpies emocions, i per acabar, uns contes triats especialment per aquest llibre.

 11

Enciclopedia del embarazo : respuestas a todas tus preguntas

Chandrima Biswas

618 Enc racó_de_pares_mares

Els millors experts et resoldran tots els dubtes sobre l’embaràs, el part i els recent nascuts, i centenars d’imatges i il·lustracions et mostraran què passa realment amb el teu cos. Deu capítols molt detallats cobreixen amb profunditat tots els camps: la nutrició, l’exercici, les cures prenatals i els preparatius pel desenvolupament fetal, el part i el naixement, la lactància materna o com canviar un bolquer. La guia més completa per fer front a l’embaràs i el part sense inquietuds i amb totes les garanties.

43

Crianza respetuosa : entiende las etapas de desarrollo de tu bebé y ayúdalo en sus cambios

Jesús Garrido

613.95 Gar racó_de_pares_mares

Aquest llibre fa un recorregut per les diferents fases de desenvolupament dels primers dos anys de vida d’un nadó. Centrant-se en el desenvolupament d’aquest i en la relació amb els altres membres de la família. Amb l’objectiu d’alliberar-nos de prejudicis i ajudar-nos a entendre millor als nostres fills.

23

La família en digital: apropiar-nos de la tecnologia per compartir experiències, coneixements i emocions

Jordi Jubany

173 Jub racó_de_pares_mares

Un guia amena i enginyosa que ens ajudarà a apropar-nos junt amb la nostra família a les noves tecnologies però amb més seguretat i confiança.

diario-de-una-madre-imperfecta

Diario de una madre imperfecta

Isabel García-Zarza

173 Gar racó_de_pares_mares

Fa més de set anys que Isabel García-Zarza va crear el blog Mividaconhijos.com. Ella es periodista i mare de família nombrosa. En aquest llibre, com en el blog,  ens narra de forma oberta i amb molt d’humor la seva aventura durant la maternitat.

3

¡Atención mamás y papás!: manual para padres sobre situaciones de uso de dispositivos móviles

Ángel-Pablo Avilés; Kepa Paul Larrañaga

681.3(Int) Avi racó_de_pares_mares

A través de 60 casos de possibles situacions relacionades amb l’ús de dispositius mòbils per part de nens i adolescents, dos experts en seguretat tecnològica, en educació en drets de la infància i en TIC, ofereixen a pares i mares, informació, testimonis i solucions per ajudar-los i guiar-los en la relació dels més joves amb aquests dispositius.

niños sin miedos

Niños sin miedos: estrategias para ayudar a tu hijo a ser un adulto sin pánico

Maribel Martínez, Miguel Herrador

155.4 Mar racó_de_pares_mares

La psicòloga Maribel Martínez ens ofereix una completa guia amb estratègies i pautes precises per ajudar els pares a fer que els seus fills afrontin i resolguin les seves pors per tal d’augmentar el seu benestar i autoestima.

Niño prematuro

Cuando un niño nace prematuro

Ola Didrik Saugstad

613.95 Sau racó_de_pares_mares

Un dels pediatres més importants de Noruega transmet tot el coneixement sobre nens nascuts prematurament. Aborda tots els aspectes de salut, nutrició i desenvolupament.

El llibre ofereix una important informació pels pares, personal sanitari i tot el que estigui relacionat amb nens prematurs. Els problemes al voltant dels naixements prematurs estan descrits de forma detallada i es pot seguir el desenvolupament dels nens.
S’ofereix també un resum del que sabem avui en dia sobre el síndrome de mort sobtada i com evitar-ho.

Niños con capacidades diferentes

Niños con capacidades especiales: manual para padres

Pablo Pineda

157 Pin racó_de_pares_mares

Escric aquest llibre per ajudar-vos d’una banda a vosaltres, els pares de les persones amb  capacitats diferents, i per una altra a vosaltres, els fills amb capacitats diferents,  al fet d’afrontar la vida sense por i sense complexos. Aquest llibre, a més, ho escric sabent el que estic dient, perquè tot el que dic en ell ho he viscut. Aquestes paraules de l’autor sintetitzen el contingut i l’esperit d’aquest manual, de forma clara, natural i sincera Pablo Pineda comparteix en aquest llibre les claus de l’educació d’un fill amb Síndrome de Down o un altre tipus de discapacitat: el paper de la família, l’autonomia, l’escolarització, la independència, la vida en parella o la inserció laboral, i ho fa basant-se en la seva experiència personal, que l’ha portat a convertir-se en un referent en la conscienciació i sensibilització de la societat en aquesta matèria.

Educar_en_la_realidad

Educar en la realidad

Catherine L’Ecuyer

155.4 LEc racó_de_pares_mares

Aquest llibre tracta un tema molt delicat, la realitat. Els nostres fills aprenen en clau de realitat. Per poder captar-la, necessiten relacions interpersonals, contacte amb la bellesa i motius per actuar amb sentit, tanmateix necessiten sensibilitat, empatia, esperit atent. No obstant això, en un món en què les pantalles estan cada vegada més presents, pot semblar dèficit de realitat. En aquest sentit, l’autora desvetlla amb evidències demolidores una sèrie de mites educatius i demostra que la millor preparació per utilitzar les noves tecnologies de forma responsable té lloc en la realitat; és a dir, que la millor preparació per al món online és el món offline.

padres

Padres conscientes

Shefali Tsabary

173 Tsa  racó_de_pares_mares

Aquest llibre canvia la idea tradicional de criança dels fils, la doctora Tsabary allunya l’epicentre de la clàssica relació pares-fills, basada en que els primers “ho saben tot”, porta a una relació mútua en la qual també aprenen dels fills. Aquest innovador estil parental reconeix la capacitat dels fills per a provocar una profunda recerca interior, el que comporta una transformació en els pares, la doctora explica com els fills funcionen com a mirall del jo oblidat dels pares.


Yoga para niños

Yoga para niños

Ramiro A. Calle

613.7 Cal racó_de_pares_mares

El ioga ha demostrat ser un dels mètodes físic-espirituals més complets i eficaços. Elimina tensions, agressivitat, contractures físiques, estrès, facilita la capacitat de concentració i d’autocontrol…

Avui dia els nostres fills viuen constantment bombardejats de soroll, amb problemes de concentració, disfuncions en el somni, hiperactivitat, etcètera, el ioga demostra ser una eina meravellosa per a desenvolupar l’atenció, la relaxació i la bona forma física. Un llibre bellament il·lustrat, ha estat pensat i dissenyat a petició de moltíssims pares per Ramiro Calle, la major autoritat sobre ioga a Espanya. És un manual pràctic i senzill per a practicar el ioga amb els nostres fills, a partir dels 6 anys d’edat.

cache_14724510

Partos naturales : bienvenido a casa

Ester Bertran i Anna Cañigueral

DVD 618 Par racó_de_pares_mares

La Lydia i l’Esteban han decidit tenir el segon fill a casa. Una opció que aquí molt poca gent escull. Alguns per desconeixement i altres perquè ho consideren poc segur. A través d’aquest documental es recullen experiències de dones que han parit a casa i dels professionals que hi ha assistit, trencant els tòpics que envolten aquesta pràctica.

9788499308081

Les 100 llistes per a pares i mares : el mètode checklist

Natàlia Foguet Plaza, Martina Ros Solé, Petit Explorador

155.4 Fog  racó_de_pares_mares

Com que tenir un fill canvia la vida de qualsevol parella les autores d’aquest llibre s’han proposat posar-ho una mica més fàcil als pares i mares novells. I és que els nens no venen amb manual d’instruccions.

Ajudarà afrontar la nova etapa, a no oblidar res, a saber que hem de fer en tot moment.

Un mètode checklist que proposa 100 llistes que abracen diferents temes que cal tenir en compte a l’hora de tenir fills.

Diuen que és tan efectiu que et permetrà no només trobar respostes als teus dubtes sinó també a no oblidar els passos que s’han de seguir.

m'agrada_la_família_que_m'ha_tocat

M’agrada la família que m’ha tocat : educar els fills en positiu

Carme Thió de Pol

173 Thi racó_de_pares_mares

L’autora d’aquest llibre és psicòloga especialitzada en educació infantil, i els últims trenta anys ha estat realitzant un treball amb un grup de pares i mares per saber quins són els temes que més preocupen a les famílies.

En cada capítol s’exposen les dificultats i conflictes més comuns en el procés d’aprenentatge i maduració dels fills, com ara la gelosia, la inseguretat i les pors i es proposen maneres per actuar a millorar la capacitat d’anàlisi i intervenció dels pares. L’objectiu final és contribuir a aconseguir relacions familiars positives.

portada-i6n10493656

Mamá, me pica! : manual de supervivencia para padres novatos en alergias e intolerancias a los alimentos

Núria Canturri

613.2 Can racó_de_pares_mares

La Núria és mare d’en Pau, un noi de quinze anys, al·lèrgic a molts aliments. Aquest fet va canviar la vida a tota la família i no poden baixar la guàrdia mai.

Amb aquest llibre l’autora comparteix les seves experiències, descobriments, receptes, reflexions i solucions practiques per a tots tipus de casuístiques si teniu un fill amb aquest problema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.