Coneixements

Cómo construir un hermano mayor

I611 Vau

Estàs cansada de la teva germana petita i vols un germà gran ja? Què hi pots fer? Doncs ben senzill, construeix-lo tu mateixa amb aquest llibre d’anatomia i bricolatge.

Això es el que li passa i el que fa la protagonista d’aquest gran àlbum i per fer-ho haurà d’esbrinar com està format el cos humà i com funciona. Amb això es posa mans a l’obra i pas a pas acaba construint un germà gran.

Robotmanía

I681.5 Lap

Un llibre de no ficció sobre la tendència més en alça entre els nens: la robòtica.

Els veus al cinema i a la tele, però també els tens a la cuina i a l’ordinador. Ens ajuden a predir el temps, ajusten la temperatura de la nevera i aspiren la pols… ells són els robots!

33

Cuerpo humano: tu increíble cuerpo como nunca antes lo habías visto

I611 Cue

Aquest fascinant llibre ens ensenya el nostre cos per dins a través d’unes magnífiques il·lustracions amb les que aprendràs de quines parts es composen.

44

Mujeres de ciencia: 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo

I5/6 Ign

Aquest fascinant llibre explica les contribucions de cinquanta dones notables en camps com la ciència, tecnologia, la enginyeria i les matemàtiques des de l’antiguitat fins avui dies. Històries reals per a conèixer i gaudir!!

33

El Lápiz mágico de Malala

I92(You) You

Malala Yousafzai, icona internacional, activista en pro del dret a l’educació i la persona més jove a haver rebut el Premi Nobel de la Pau, relata una història inspiradora que veu la màgia de l’esperança allà on mirés. Quan Malala era nena al Pakistan volia tenir un llapis màgic… Però, amb el temps, el seu món va canviar, el mateix que els seus desitjos, va fer servir aquell llapis màgic per expressar…

23

Enigmes : desafia la teva ment amb 25 històries de misteri

I793.4 Esc

Diverteix-te resolent aquesta recopilació d’enigmes de misteri, fes servir la lògica i sobretot la imaginació. Pots jugar sol, per equips o en família. Converteix-te en un autèntic detectiu!!

23

Per què els peixos no s’ofeguen?: I altres preguntes fonamentals sobre el regne animal

 I59 Cla

Encara teniu dubtes sobre el regne animal? Doncs aquesta és la vostra guía fonamental. Des de quí a triat els noms dels animals, a per què els taurons tenen les dents tan grans, o de quin color és un camaleó… Tot això i més, ho trobareu en aquest llibre, que us ajudarà a resoldre moltes d’aquestes preguntes.

33

¿Qué es el Punk?

I78 Mor

No sabeu què és el Punk? Doncs aquí va un llibre que ens introdueix en aquest moviment musical dels anys 70 i que ha mantingut la seva influència a hores d’ara. Ens dona a conèixer a grups icònics com ara els Sex Pistols, Ramones o Iggy Pop entre d’altres.

7

Cómo dibujar kawaii

I741.5 Per

Prepareu llapis i paper perquè el José Antonio Pérez o més aviat, el YouTuber JAPE, ens ensenya a dibuixar amb l’estil kawaii. Una forma molt fàcil i divertida, per aprendre a fer els nostres personatges que imaginem.

44

Com tenir cura del teu humà: una guía per a gossos

I63.67 Sea

Hi ha moltes guies per saber com ensinistrar un gos. Però, ara és un gos el que dona el seu punt de vista des de la seva gran experiència. Aquest llibre és una guia que ajudarà als gossos en la convivència amb els seus humans.

23

El Meu primer hort urbà : pas a pas

I63.51 Gal

Vols cultivar un hort i no saps com fer-ho? Aquest llibre t’ensenya, pas a pas, com dissenyar i posar en marxa un hort fàcil i senzill que necessita poques atencions i està a l’abast de qualsevol persona que tingui un pati, una terrassa o un balcó assolellats.

wangari

Wangari Maathai : la dona que va plantar milions d’arbres

I92(Maa) Pre

Aquesta africana es va donar a conèixer arreu del món per tots els combats tan valents que va lliurar en benefici del planeta, dels drets de les dones i de la llibertat. Al seu país, Kenya, i també a tot Àfrica, es va oposar a la deforestació i va fer renéixer els boscos amb l’ajut de milers de persones. El 2004 se li va concedir el Premi Nobel de la Pau.

1

Un mundo asombroso

I03 Pla

El llibre de contingut enciclopèdic dóna resposta a preguntes tant diverses com l’organització d’una orquestra, el funcionament de l’ull o la invenció del llapis. S’il·lustra amb detallades infografies que contenen dades científiques i culturals. És idoni per a totes les edats, proporciona diversió i fomenta la curiositat.

10

El fuego de Prometeo

I292 Gom

Forma part de la col·lecció Mitos clásicos i explica la història de Prometeu, que rebé l’encàrrec dels déus de crear éssers similars a ells però mortals. Està recomanat a partir de 6-8 anys i narra les aventures de la mitologia grega, establint lligams amb la vida quotidiana actual per mostrar fets i curiositats que tenen origen en els mites.

8

La ciència del dia a dia: respostes ràpides per a preguntes enginyoses

I5/6 Cie

Llibre de ciència amb un sumari estructurat per preguntes, pensat a mode de guia de consulta –pot llegir-se seguint un ordre aleatori- per resoldre dubtes que sorgeixen quotidianament de forma molt clara, específica i de fàcil comprensió pels infants. Permet respondre preguntes com ara: per què no s’enfonsen els vaixells?, què és la gravetat? o d’on ve l’electricitat?

7

Niñas y niños

I30.055 May

Llibre que ajuda a fomentar la reflexió i el debat respecte la diversitat cultural –procedència, identitat sexual, idees, religió, …- viscuda des del nivell infantil; i  transmet una actitud de respecte a l’altre. Pot emprar-se com a eina educativa per sortir dels estereotips i mostrar les diverses realitats i experiències.

17

L’aventura de la vida : la història de l’evolució

I9(100) Car

L’autor explica el fris de la història de la vida, situant la narració a bord del vaixell del clàssic científic Charles Darwin. A partir de les seves peripècies explica l’origen de la humanitat i com n’ha sigut l’evolució. Està escrit amb rigor científic i exuberants il·lustracions, amb textos didàctics i amens, nombroses anècdotes i curiositats. Recomanat a partir de vuit anys.

11

Versos a galet : poemes d’escola i carrer

IP 833 Fre

Aquest llibre de poemes invita a introduir-se a l’escriptura i vol mostrar com la poesia és present a la nostra vida des que naixem, en la cultura popular que se’ns transmet a casa, a l’escola o al carrer. L’objectiu del llibre és fomentar la poesia, a partir d’analitzar l’entorn i la introspecció i d’emprar el joc i el treball amb el ritme de les paraules. En resum, convida a viure la poesia.

 

11

Yo también puedo ser blogger y vlogger

I681.3(Blo) Bir

Aquest llibre explica quins són els passos que cal seguir per crear un bloc d’Internet de forma autodidacta, des de la planificació inicial del que es vol transmetre fins a aspectes concrets com els punts clau per gravar un videobloc. Dóna nombrosos consells a tenir en compte en aquest projecte i el seu autor és un blogger amb formació tècnica. Proporciona una explicació senzilla dividida en 10 passos. Adreçat a  lectors a partir de 7 anys.

 

patentalo

¡Paténtalo! : el libro de los inventos útiles y disparatados en la historia

I608 Myc

Mostra els invents més cèlebres i singulars de la història, explicant el context històric del seu sorgiment i dels seus respectius inventors de forma molt humorística i gràfica. Està indicat per iniciar-se en el coneixement dels invents tecnològics antics i moderns i en els fenòmens científics que els regeixen.

jardi_meravelles

El Jardí de les meravelles

I570 Wil

Fulleja aquest llibre i mira com s’obren de bat a bat les portes del jardí de les meravelles. Passa i observa mentre et passeges per cinc hàbitats enlluernadors plens de vida en totes les seves variants. Explora la selva, el desert, l’escull coral·lí, el bosc i la muntanya amb unes il.lustracions espectaculars que donen vida al Jardí de les meravelles que és la Terra.

6

100 Pablo Picassos

I75(Pic) 100

Descobreix la vida i l’obra de Pablo Picasso, un dels artistes més importants de tots els temps. I compta fins a 100 Pablo Picassos, representats entre les obres del genial artista.

33

Quilos d’acudits!

I398.5 Gir

El Toto és el típic trapella de la classe amb qui tots els nens volen jugar, el llest que fascina els bons estudiants i desespera els professors, i ha preparat un munt d’acudits, bromes i historietes per a nens i nenes. La sèrie de Toto Superxistus es presenta en un format manejable, divertit… i molt llampant! Prepara’t per pixar-te de riure amb el Toto, un autèntic zero a l’esquerra!

32

Al cel cabretes…: meteorologia i poesia

I551.5 Cas

El cel és un escenari ple de sorpreses! Una poetessa i un meteoròleg que estimen el cel ens fan descobrir que la meteorologia és plena de curiositats, de poesia i de música. Voleu saber que se sent viatjant per l’atmosfera, com sona una tempesta musical o, quin és el país del món amb més tempestes elèctriques?

13

Bona nit: poemes per a l’hora d’anar a dormir

IP 833 Com

El poeta Salvador Comelles ens ofereix poemes dolços i senzills per acompanyar els infants quan van a dormir. Poemes per fer somiar, poemes per espantar monstres, poemes de lliteres i pijames. Poemes per repetir un dia i un altre.

pequeños grandes gestos contra la discriminacion

Pequeños grandes gestos contra la discriminación

I342.7 Llo

Petits, grans gestos per mostrar la dignitat de les persones i contra la discriminació. Seure, anar a l’escola, convidar un amic, quedar-se quiet, rodar un film, disfressar-se, obrir una finestra… Rosa Parks, Malala, Vittorio de Sica, Concepción Arenal són alguns dels protagonistes d’aquest llibre que amb el seus actes denuncien i reivindiquen un món diferent.

 

pequeñosgrandesgestos

Pequeños grandes gestos en el deporte

I796 Llo

L’esport és moltes coses, competència, esforç, perseverança, … Però també és una oportunitat per demostrar tolerància, solidaritat, superació, etc. I aquesta és la cara de l’esport que ens vol mostrar aquest llibre que relata casos reals de l’esport mundial on han primat els grans valors a qualsevol altre mèrit, un petit gest pot canviar-ho tot.

la-guerra-civil-contada-a-los-jovenes

La Guerra Civil contada a los jóvenes

I9(46)”19″ Per

Un llibre que relata la guerra civil espanyola de manera breu i amb unes il·lustracions  magnífiques de Fernando Vicente. Una bona oportunitat per endinsar els joves en aquest conflicte tan proper i alhora, moltes vegades desconegut per nosaltres.

quepasaentucabeza

¿Qué pasa en tu cabeza?: el cerebro y la neurociencia

I612.8 Cap

Un llibre pels joves però ple de coneixement sobre l’òrgan més important i alhora desconegut del cos, el cervell! On neixen els pensaments? Com es creen els records?… Respostes a un munt de preguntes que a través d’entrevistes fictícies a investigadors i algunes tècniques ben extravagants anirem descobrint.

Comença’l a llegir:

http://www.siruela.com/archivos/fragmentos/QuePasaEnTuCabeza.pdf

yohagolaropademismuñecas

Yo hago la ropa de mis muñecas: patrones muy fáciles para hacer la ropa y accesorios de tu muñeca favorita

I687 Yo h

Aquest llibre us ajudarà a convertir-vos ens uns autèntics modistes. Prepareu uns quants retalls de roba, agulla i fil i seguiu les explicacions i els patrons del llibre. Podreu fer diferents peces de roba per a nines d’uns 30 cm.

illusionsoptiques

Il·lusions òptiques: 74 imatges amb les il·lusions òptiques més al·lucinants i enigmàtiques mai creades

I793.4 Len

Un llibre al·lucinant que et farà desconfiar dels teus propis sentits i es que no sempre el que veiem és el que sembla!

steve jobs

Steve Jobs: la biografia il·lustrada

I92(Job) Har

“Als que pensen diferent, als que són assenyalats amb el dit per “crear problemes”, a les peces que no encaixen en el puzle social, als que gosen mirar el món des d’una perspectiva nova, perquè les persones que estan prou boges per a pensar que poden canviar el món són aquelles que l’acaben canviant”. STEVE JOBS

Els fills invisibles

Els fils invisibles 

IP 833 Tor

En aquest llibre parlem de fils invisibles, d’aquells fills  que no es veuen però que hi són. Els fils que et connecten amb les persones que estimes, les persones amb qui compartim bones estones, amb qui t’ho passes bé, les persones de qui aprens, i rius, i hi jugues… descobreix-ne la màgia a les pàgines d’aquest llibre.

CUB DINOSAURIOS.indd

El Mundo de los dinosaurios

I56.81 Del

Fa milions d’anys, van viure els dinosaures, uns rèptils terrestres capaços de caminar i córrer, que van poblar el planeta durant els períodes Triàsic, Juràssic i Cretaci, quan encara no existien els éssers humans. Aquest llibre et descobreix el fantàstic món dels dinosaures, amb centenars d’il·lustracions i dades que mostren els seus costums, la seva alimentació, la seva grandària, la seva vida en rajades i molt més.

Un llibre imprescindible per tal de saber més i més coses de la mascota de la sala infantil de la Biblioteca.

Plantas_y_pequeñas_criaturas

Plantas y pequeñas criatures

I741 Umo

És moment d’agafar llapis i paper, pas a pas de la mà de la popular artista japonesa Sachiko Umoto entraràs en el fantàstic món de la il·lustració. Nens i no tan nens poden gaudir aprenent a dibuixar més de setanta tipus de plantes i petites criatures com flors, ocells, fruites o insectes. A més, s’ofereixen les claus per decorar cartes i sobres, fer postals d’aniversari o collages sobre fotos. L’estil de l’autora és únic i alhora senzill, oferint als petits i grans artistes amb o sense experiència les pautes i la inspiració per dibuixar al més pur estil japonès.

el-mon-a-la-teva-mida

El Món a la teva mida : una nova manera per entendre la vida i el que ens envolta

I5/6 Smi

Com són de grans la Terra, el sistema solar o la Via Làctia? Quants anys té el nostre planeta i quan hi van aparèixer els primers animals i les primeres persones?

És difícil fer-nos-en una idea. Però, què et sembla si agafem tot això, tan gran i tan difícil d’imaginar i ho comparem amb coses que podem veure, sentir o tocar? De seguida veurem el nostre món d’una altra manera. El veurem a la nostra mida. Aquest llibre fa això: redueix a escala, com si s’encongissin, coses i esdeveniments, espai i temps, a una mida que podem entendre. Compara el sistema solar amb les pilotes dels diferents esports, la Terra una pilota de beisbol, Mercuri de ping-pong …, així és més fàcil d’entendre i d’atendre.

Benvingut a la familia

Benvingut a la família

I173 Hof

Aquest llibre il·lustrat explora les diferents maneres en que un bebè o un nen pot arribar a una família: part natural, l’adopció, la família d’acollida, així com els diferents tipus de família; monoparentals, pares del mateix sexe, etc. Es tracta d’un llibre informatiu únic, amb un missatge important i positiu: totes les famílies són diferents i cada família és igualment vàlida i especial, el més important és que els nens s’hi sentin feliços!

Un llibre d’acompanyament amb els infants per explicar situacions que avui ja són quotidianes, recomanable a partir de 6 anys.

9788497547864

Las Tradiciones del mundo explicadas a los niños

I398 Tra

Aquest llibre de gran format ha recopilat 50 tradicions de diferents cultures del món. Aquests tradicions han premés a relacionar-se millor amb l’entorn i viure en harmonia en ell. Avui en dia el món completament globalitzat, moltes d’aquestes tradicions han traspassat fronteres i persones de diferents racions del món les han adoptat com a pròpies.

Un llibre il·lustrat molt interessant que mostren com els essers humans hem estaty capaços d’aprofitar les virtuts del medi natural per al seu propi benestar.

978841603351

La Ciutat modernista

text: Joaquim Noguero ; il·lustracions: Mar Cerdà

 I7.036.3 Nog

Un llibre que ens evoca a la Catalunya del segle XIX, un bon moment per al pais gracies al creixement econòmic i a la reafirmació nacional.

Arrel d’això neixen noves actituds culturals, el modernisme català, la pintura, l’escultura, la literatura, la música o la dansa gràcies a grans artistes catalans que han fan de Catalunya un referent arreu del món gràcies a les seves esplèndides obres.

Amb aquest llibre coneixerem alguns d’aquests autors i artistes i el que van fer. Per entendre com érem i com som.

això_es_catalunya

Això és Catalunya

text: Toni Terrades ; il·lustracions Àlex Omist

I91(46.71) Ter

Un llibre infantil que també pot gaudir-ne un adult, per a catalans i també per estrangers… aquest fantàstic llibre il·lustrat ens mostra l’essència del nostre país a través d’imatges, curiositats i peculiaritats.

Podem recórrer la Sagrada Família, la Torre Agbar, el Barça, conèixer els nostres cuiners estrelles, el nostre menjar, les nostres festes majors i diades, personatges molt catalans,…

profesor-astro-cat

El Profesor Astro Cat y las fronteras del espacio

Dr. Dominic Walliman ; diseñado e ilustrado por Ben Newman

I523 Wal

El Professor Astro Cat ens explica tot allò que trobem a l’univers… cada nit marxa el Sol per l’horitzó, quan arriba la nit els colors donen pas a la foscor plena d’estrelles…. i acabem mirant l’univers sobra el nostre cap.

I doncs, on va el Sol quan es fa de nit? I les estrelles de que estan fetes? Estem sols o hi ha més nens a l’univers?

Un munt de preguntes que podrem resoldre amb aquest fantàstic llibre de Ben Newman, il·lustrat i treballat amb molt de cura.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *