Il·lustradors a la Biblioteca

L’any 2015 coincidint amb el primer any d’obertura de la Biblioteca i l’Any de les Biblioteques vam voler incloure dins els nostres objectius apropar als ciutadans una mica més al món dels llibres i la il·lustració.

Per això, des de la sala infantil vam crear el projecte Il·lustradors a la Biblioteca amb l’objectiu de donar a conèixer la feina d’aquells qui posen imatges i color als llibres i que millor fer-ho que amb els nostres il·lustradors locals.

illustracio biblioteca_color  

Il·lustració feta per Imma Mestre                      Mascota de la Sala Infantil de la Biblioteca

Per això vam demanar a tots els il·lustradors nascuts o que hagin viscut  a Esparreguera que ens il·lustressin des de la seva visió la nostra mascota infantil: el nostre estimat Llibresaurius.

No sé si coneixeu la nostra mascota  de la sala infantil; un dòcil tiranosaure rex devora llibres que els infants del municipi  van anomenar Llibresaurius.

IMG_0615

Partint que aquest element és el que identifica la sala infantil i, en part, la Biblioteca en general, i considerant que podia ser un element que donés molt joc, vam poder veure el nostre Llibresaurius des de la visió de 9 il·lustradors que van fer de manera completament lliure la seva interpretació. “L’experiment” que proposàvem va resultar ser molt interessant i divertit i va omplir la nostra sala d’art i color.

IMG_0616 IMG_0618 IMG_0619 IMG_0620 IMG_0621 IMG_0622 IMG_0623 IMG_0624 IMG_0625

Durant el 2015 i fins a l’abril del 2016 seguirem amb el projecte ja que ha estat tot un èxit. Dins les accions que hem dut a terme han estat la col·locació de vinils dels Llibresaurius en diferents espais de la Sala Infantil, diversos tallers i activitats, l’adquisició de llibres publicats per els il·lustradors locals, entrevistes dirigides als il·lustradors i entrades a la Viquipèdia i Wiquipèdia amb les biografies dels il·lustradors que han col·laborat.

En aquest espai podreu descobrir els il·lustradors que han participat en el projecte i conèixer més sobre ells i la seva obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.