Esports

Penedès: marítim, central, superior

El nou mapa-guia del Penedès reflecteix tot el potencial d’un àmbit que es caracteritza pel seu paisatge clarament vitivinícola i l’oferta que l’envolta, com són els cellers visitables, la restauració vinculada al territori i els allotjaments de qualitat. Paral·lelament a aquesta oferta, el mapa incorpora tota la xarxa de camins per descobrir la comarca a peu o en bicicleta: senders de Gran Recorregut, itineraris temàtics, com el Penedès 360 o la Via Augusta.

 

 

 

Guía de protocolo y ceremonial para la organización de eventos deportivos / Jorge J. Fernández

Aquesta guia exposa de forma clara i pràctica els criteris de la seva aplicació tant en l’àmbit privat com en el públic. L’organització i planificació, els passos de seguir en totes les etapes dels esdeveniments, els diferents actes que els componen, les cerimònies específiques, etc., tant per a actes locals, regionals o nacionals com europeus, mundials o olímpics.

 

 

 

Tu pots!: esport i activitat física sense excuses

Aquest llibre ajuda a trobar l’esport adequat per a cadascú, tant es val la condició o l’edat, ensenya a alimentar-se correctament, preparar-se per fer exercici i prevenir les lesions. Fins i tot explica com mantenir-se en forma sense sortir de casa. Tenir una vida activa no és difícil, ni car, ni demana gaire temps: només cal una mica d’esforç i compromís i integrar l’exercici en el dia a dia. L’esport i l’activitat física milloren la salut cardiovascular, la resistència muscular i la força, incrementen el rendiment intel·lectual i l’autoestima, redueixen l’ansietat i l’estrès i alenteixen el procés d’envelliment biològic.

 

 

 

Sport smoothies : 69 recetas especiales para deportistas / Fern Green ; fotografías de Deirdre Rooney

6

69 receptes de batuts ideals per consumir abans, durant i després de la pràctica Esportiva.

 

 

 

 

 

Andar es salud / José Antonio Sánchez

7Sánchez Verona, creador del web Global Nordic Walking, ens relata en el seu llibre tots els beneficis que ens aporta caminar i ens ensenya a gaudir d’un dels esports més fácilesy a l’abast de totsUn recorregut pràctic que engloba des de l’alimentació adequada a la prevenció de malalties i ens endinsa en la iniciació i pràctica de la popular marxa nòrdica: les tècniques imprescindibles, el contacte amb la natura, l’equipació necessària…

 

 

 

Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach i Puig / Francesc Joan

3Òscar Cadiach s’ha convertit en el primer alpinista català a assolir els 14 cims de més de 8.000 metres de la Terra, sense l’ajut d’oxigen addicional, després de l’ascensió del Broad Peak principal l’any passat. Aquest llibre, acompanyat de magnífiques fotografies, és testimoni de les grans aventures del muntanyenc tarragoní als gegants de l’Himàlaia.

 

 

 

 

Esport amb seny / Emma Roca

23Emma Roca fa més de quinze anys que competeix al màxim nivell internacional en raids d’aventura, triatlons i maratons i en cadascuna d’aquestes disciplines ha après a posar a prova els seus límits físics i mentals per superar tots els reptes que s’ha plantejat. Des de la seva experiència personal, aquest llibre és un testimoni sensat d’allò que han de fer les persones que estimen l’exercici com a forma d’equilibri físic i mental. Escrit amb rigor científic i amb recomanacions pràctiques per aconseguir més seguretat, evitar lesions i assolir tots els objectius que et marquis.

 

 

 

Listos para correr: manual para correr de forma natural / Kelly Starrett con T.J. Murphy

13Hi ha cap mètode per desenvolupar tot el nostre potencial atlètic ocult? Es pot viure de veritat corrent sense tenir lesions? Es pot córrer més ràpid, més lluny i amb més eficàcia?

Més de tres de cada quatre corredors pateixen almenys una lesió a l’any, tot i les promeses de la creixent indústria dels fabricants de sabatilles esportives i malgrat l’allau de noves idees sobre com transformar la tècnica de carrera.

 

 

Monestirs: història i art: excursions a la natura / Valentí Zapater

54Del sobri romànic al colorista modernisme. De les altes roques dels Ports als rozagantes fagedes del Canigó. Els monestirs acostumaven a tenir una estreta relació amb la natura, ja fos per trobar l’aïllament adequat com per disposar dels recursos necessaris per sostenir la seva economia.

Aquest llibre recull 30 monestirs i 30 rutes a peu que permeten conèixer l’entorn natural en què se situen, a més de l’arquitectura, l’art, la història, l’espiritualitat, les llegendes i tot el que poden oferir al visitant, des de productes com vins i melmelades fins als allotjaments turístics com cel·les per recessos.

 

 

Camins de l’exili: Pirineus orientals: Camprodon-Prats de Molló

33L’exili republicà al final de la Guerra Civil Espanyola i l’èxode jueu durant la Segona Guerra Mundial són el  fil conductor d’aquest trekking circular transfronterer. Són 60 km de mitja muntanya que resegueixen els camins  que van fer servir els exiliats republicans (1939) i els jueus fugint de la barbàrie nazi (1940-1945), on l’autor Carles Treviño intenta transmetre els patiments de tota aquesta gent. La guia, redactada en 5 idiomes, descriu les 6 etapes del recorregut i 5 excursions recomanades.

 

 

 

La volta al món en 80 maratons / Arcadi Alibés

12En aquest llibre hi trobareu un repàs a la trajectòria maratoniana d’Arcadi Alibés i, al mateix temps, una guia molt útil per a maratonians viatgers.

 

 

 

 

Els 2.900 de Catalunya : Del Puigmal al Cap deth Hòro de Molières / Víctor de Mas Canals

11Amb aquest llibre podreu ascendir als 32 cims de 2.900 metres que hi ha al Pirineu català, des del Puigmal, a la vall de Núria, fins al Cap deth Hòro, a la vall de Molières.

 

 

 

 

Prevención de riesgos para colectivos de montaña / Manolo Taibo

7Tant els nostres possibles errors durant la planificació i el desenvolupament de l’activitat, així com una naturalesa ràpidament canviant, mantenen un relatiu nivell d’incertesa en les nostres activitats de muntanya, és la previsibilitat imperfecta.

Aquest manual aporta la visió estratègica de la prevenció de riscos sobre la planificació de les activitats col·lectives, facilitant als seus responsables un nivell de seguretat acceptable.

 

 

 

50 rutes per Catalunya / Joan Portell Rifà

44Aquesta selecció de 50 rutes senderistes per Catalunya és un recull de caminades, aptes per a tothom, orientades a donar a conèixer totes i cada una de les comarques del país i dels seus espais naturals més emblemàtics. La selecció ha estat feta a partir dels criteris de bellesa dels paratges, singularitat i la voluntat de cobrir tot el territori, des del Cap de Creus fins al Montsià i des de Barcelona fins als Pirineus. Un recull de rutes seleccionades amb les que, a cada passa que fareu pels camins ressenyats, descobrireu la bellesa dels racons més encantadors i sublims de Catalunya. Una guia que us marcarà el camí a seguir.

 

 

Congost de Mont-rebei / mapa i guia excursionista i turística: Editorial Alpina

13Mapa excursionista de la regió del Prepirineu exterior a cavall de Catalunya i Aragó, amb el Montsec de l’Estall i el Montsec d’Ares.

A escala 1:25.000 per no perdre cap detall de la xarxa de camins, senders i ascensions i amb tota la informació sobre refugis i llocs d’interès.

L’acompanya una guia amb la descripció dels itineraris més interessants de la regió i les seves dades de longitud, temps, desnivell i dificultat més un petit apartat dedicat a la BTT, descens de barrancs i escalada.

 

 

Catalunya: 20 refugis, 32 excursions / Josep Llusà Roca

24Nova Guia Alpina que té com a eix central la xarxa de 20 refugis que la FEEC gestiona a Catalunya. La guia s’estructura per refugis, a partir dels quals es fan un parell de propostes d’excursions, explicades detalladament i que s’acompanyen amb mapes específics per cada itinerari. A més, cada refugi compta amb una fitxa tècnica i una ressenya històrica i de situació.

 

 

 

Manual de ejercicio con el peso corporal / Ashley Kalym

8Exercicis amb el teu cos com a pes: presenta tots els procediments per aconseguir una gran força utilitzant el pes corporal, amb una explicació dels exercicis amb el pes corporal, els seus beneficis i inconvenients, fins a l’equipament necessari, i fins i tot una secció sobre la nutrició correcta. A la secció d’exercicis, el lector aprendrà a realitzar des de les senzilles flexions als fons per tríceps, el pi, les dominades de bomber, la planxa dorsal, la bandera humana o les esquat amb una sola cama. Cada exercici s’acompanya d’una sèrie de fotografies clares i instructives, que descriuen pas a pas el que s’ha de fer.

 

 

42,195

42,195 quilòmetres és la distància d’una marató.

41 històries inspiradores.

16 na1cionalitats diferents.

Entre 23 i 103 anys.

Persones anònimes, persones amb diversitat funcional o malalties cròniques i persones conegudes, totes elles maratonianes.

Un llibre que parla de diversitat que hi ha en el món del corredor, dels seus valors i dels seus beneficis.

 

 

 

Guia de vies verdes i camins naturals / Sergi Ramis

24Ja fa dues dècades que van començar a establir-se vies verdes a Catalunya. Recorreguts eminentment plans (plataformes d’antics trens de caire local o minaire) van ser envaïts per caminants, ciclistes i fins i tot genets. Camins lliures de cotxes, amb bancs per seure i fonts on trencar la set, amb antigues estacions reconvertides en bars, restaurants o centres d’informació. I, al darrere, hi van arribar empreses de lloguer de bicicletes, allotjaments…

En aquest volum hem recollit totes les vies oficials i a més hem afegit els anomenats Camins Naturals –que majoritàriament segueixen els cursos fluvials.

 

 

 

Escoltant Cruyff:(1947-2016): la seva vida i el seu futbol en 150 frases / Edwin Winkels

En aquestes pàgines, hi trobareu una visió diferent de Johan Cruyff (1947-2016), l’home 100que va canviar per sempre el Barça. “Gallina de piel”. “Un paloma no hace verano”. El llenguatge de Johan Cruyff va ser inconfusible. Amb els seus errors empobrí dos idiomes, l’holandès i l’espanyol, però també els va enriquir amb les seves genialitats. “Este es uno” fou una altra de les seves frases, 150 de les quals es reuneixen en aquest llibre i constitueixen, a més de la seva filosofia futbolística, un repàs a la seva vida i a la seva carrera, amb moltes anècdotes desconegudes fins ara per molta gent.

 

 

 

Entrena’ls per cooperar: repensant l’esport d’equip / Joan Arrumí

Jo: Ei, nois, com ha anat el partit?

Biel: Malament. Hauríem d’haver guanyat de més de cinquanta punts.

Quim: L’àrbitre estava comprat.

Julià: I aquell tio de l’altre equip, el 13, era un imbècil.

Jo: Ep, no insulteu. Nosaltres ens equivoquem, oi? Doncs els àrbitres també.

Descol·locat pel que escoltava, vaig recollir els meus trapaus i vaig sortir del vestidor.

98L’autor arrenca així el relat d’una experiència personal que el porta a reflexionar críticament sobre les habilitats i les competències que hauria de desenvolupar l’esport i a replantejar què és el que tots guanyem si aprenem a cooperar per competir.

 

 

 

Anatomía & 100 estiramientos esenciales para cycling

99Aquesta obra va dirigida des del practicant ocasional fins al ciclista d’alt rendiment, tots poden obtenir beneficis notables amb l’aplicació dels coneixements sobre biomecànica, lesions, reglatges i tècniques d’entrenament i recuperació muscular que contenen aquestes pàginesAporta els millors recursos i coneixements per tal de millorar l’experiència de tot usuari de bicicleta.

 

 

 

Mai no és tard / Miquel Pucurull

38En Miquel Pucurull té 77 anys i, per aquesta dada al seu DNI, la societat el considera un ancià.

Però ell diu que ni ho és ni ho vol ser. No vol ser un llast per a la seva família, ni una llauna per als seus amics, ni una càrrega per a la Seguretat Social. Per no rovellar-se mentalment escriu, llegeix i està al corrent del que passa al món. I per no rovellar-se físicament corre al voltant d’una hora i quart cinc vegades a la setmana. El món el considera un vell però ell té clar que no ho és pas. Ha corregut 45 maratons i una gran quantitat de mitges maratons i curses de distàncies diverses.

 

 

 

Fitness boxing: entrenamiento de boxeo para estar en forma / Andy Dumas y Jamie Dumas

baixa (4)Els beneficis de l’entrenament de boxa són molts: pèrdua de pes, tonificació, millora de la velocitat, la força, la resistència, la coordinació, l’equilibri i la flexibilitat. Cobreix totes les tècniques emprades en el programa d’entrenament d’un boxejador i ensenya a personalitzar-les per adequar-les a les necessitats individuals mitjançant l’ús de fotografies en color i orientacions pas a pas. És una guia exhaustiva per a un entrenament cardiovascular sense contacte, que sigui segur, amè i efectiu.

 

 

 

Curses de muntanya: manual pràctic / Kiku Soler

baixa (1)Aquest llibre ens permetrà conèixer els diferents tipus de material i equips, i a banda d’això conté una part tècnica on s’expliquen, d’una manera didàctica, visual i fàcil d’entendre, les habilitats adequades per poder progressar. L’obra pretén mostrar la senzillesa de córrer per la muntanya. A més de realçar els valors positius que s’hi associen, la guia posa de manifest la desmesura en el nombre de curses, els quilometratges inhumans i els accessoris de tota mena.

 

 

 

Així és la Fórmula 1: com són i com eren els pilots, els equips i els circuits de la categoria reina / Francesc Rosés

baixa (4)Curiositats i secrets a l’abast de pocs, les millors històries i anècdotes de la Fórmula 1 es relaten en aquest apassionant llibre, que desgrana en primera persona les peculiaritats de la categgoria reina. De la mà de Francesc Rosés, hi trobareu unes explicacions per acabar d’entendre el que es veu per televisió. Sabreu com funcionen aquests equips tan espectaculars o coneixereu, per exemple, com són aquests cotxes ens els quals detalls tan petits com els volants poden arribar a costar 30.000 euros. Tanmateix, hi trobareu algunes anècdotes que us faran veure que el món de la Fórmula 1 és com tots els altres, només que té cotxes i pilots.

 

 

 

Autoajuda per a culers: filosofia blaugrana per fer pujar el teu colesterol

baixa (6)Quan pensàvem que l’autoajuda era el gènere dels pericos, i l’èpica, el gènere del Barça, arriba el catacrack: el Barça perd la lliga l’última jornada i els culers ens preguntem, com posseïts per un esperit aliè, «per què?, per què?». Tothom hi diu la seva, tothom té una teoria, una explicació, un culpable, però el que cal és tornar a visualitzar-nos com a campions, creure en la resurrecció del Barça i entendre que de vegades cal perdre alguna cosa per tornar-ho a guanyar tot. Si Del Bosque rebaixava el colesterol amb un iogurt, els culers estabilitzarem els nostres nivells de blaugranisme amb aquest llibre que conté xuts carregats d’aminoàcids i vitamines per recuperar la rauxa i l’alegria. Si tanques d’esperó el calaix de la roba interior i t’agrada l’olor de la gespa mullada, si pel carrer et preguntes per quina banda pujaries més de pressa, o ets amic, parella, amant, conegut o saludat d’algun culer, aquest llibre és el millor regal que us podeu fer. Després d’aquesta lectura terapèutica, recuperareu l’orgull de ser blaugranes i gaudireu de la incertesa del que està per venir, de l’adrenalina de qui guanya per primer cop, de l’oxitocina de qui pareix un equip nou. BARÇA, BARÇA, BAAARÇA!

 

 

 

Trekking Marruecos: rutas por las montañas del Rif: Parque Nacional de Talassemtane, Chefchaouen / Ramón Galdón

baixa (4)La guia conté 19 rutes a peu circulars i lineals per tot tipus de caminants. Des d’un fàcil passeig  a l’abast de tots els públic per els llogarets del vall fins ascensions als cims més elevats de la zona com el Jbel Kelâa (1.616m), el Jbel Sfiha Telj (2.038m) o el Jbel Tissouka (2.100 m). Totes les excursions estan detalladament descrites i il·lustrades amb mapes topogràfics i perfils, i inclouen dades tècniques i informació pràctica per planificar la ruta i fer més fàcil el viatge.

 

 

 

Fundamentos del pádel: los secretos de un entrenamiento eficaz para deportistas / Sergio Navarro

Fundamentos del pádel proporciona al lector les bases i les eines més útils per millorar el seu nivebaixa (11)ll de joc i el seu rendiment dintre de la pista.

És una obra molt completa que ofereix respostes a preguntes sobre pàdel i la seva metodologia per a tots els practicants independentment del seu nivell.

 

 

 

 

Itineraris de marxa nòrdica: 25 rutes per Catalunya / Joan Anton Chaparro

baixa (10)En aquest llibre es proposen una sèrie de rutes circulars  adaptades a les característiques de la marxa nòrdica. Hi ha rutes de diferents distàncies i desnivells. Les rutes abasten diferents llocs de Catalunya per poder admirar diferents paisatges, i evitar al màxim possible el seu pas per llocs urbanitzats.

Joan A. Chaparro, amb la seva afició a la marxa nòrdica ha fet que cerqués senders que s’adaptessin a aquest esport, però també els poden gaudir practicants de senderisme i de BTT.

 

 

 

El Corredor de montaña: fortalecimiento, prevención y recuperación funcional / Javier Castillo Montes

portada-i6n9234678L’entrenament de resistència constitueix una part fonamental de la vida de l’autor. Durant la seva etapa de corredor d’elit en la que l’objectiu principal era donar el màxim en competició, així com actualment com un objectiu més recreatiu i de salut, el seus dies han estat i segueixen marcats pels programes d’entrenament. Per això, l’enfortiment, la prevenció i la recuperació de la musculatura és una part essencial del seu pla de treball. L’èxit s’aconsegueix estant permanentment actiu.

 

 

 

 

Enganxa’t al running: consells, motivació i alimentació per a dones que corren (o volen començar a fer-ho) /Sílvia Tremoleda

Totenganxat-al-running_9788466418669 el que t’explica la Sílvia Tremoleda en aquest llibre és útil per a l’esport i per a la teva salut en general. Saps quins són els errors més freqüents que fem quan ens proposem fer una dieta? I per què és tan difícil mantenir-la? Si fas esport, pots menjar tot el que tu vulguis? Què has de fer per començar a córrer si fa molt que no fas exercici? Quant líquid has de beure quan surts a córrer a l’estiu? Aquí trobaràs la resposta a aquestes preguntes i molts aspectes més que cal saber per córrer, faci fred o calor, faci pujada o baixada.

 

 

 

 

Corrent cap a l’impossible : un viatge al món de l’ultrafons / Albert Jorquera Mestres

baixa (2)Aquest llibre és un apassionant viatge cap a l’ultrafons. Com s’entrenen els professionals com Kilian Jornet? Com s’alimenten durant una cursa? Com poden suportar tantes hores corrent i nits senceres sense dormir? Com són les grans curses del planeta? I les més dures? El llibre vol respondre aquestes preguntes des de la perspectiva del corredor amateur i anònim, aquell que potser mai sortirà a les revistes o als llibres d’història, però que és capaç de protagonitzar gestes inimaginables. I és que amb motivació, esforç i sacrifici qualsevol de nosaltres pot arribar molt lluny, encara que sigui corrent cap a un impossible.

 

 

 

Actitud Marc Márquez /Damià Aguilar

Aquest llibre repassa la temporada de MotoGP de 2013, en què Marc Márquez s’ha proclamat campió del món. La seva irrupció a la màxima categoria del motociclisme mundial ha tingut ubaixa (1)n impacte mediàtic de gran magnitud internacional. Damià Aguilar ens acosta al personatge, al seu entorn, als seus secrets, mentre recupera un a un els fets més destacats de la trajectòria del Marc i dels seus rivals directes. El llibre, a més d’acostar-nos alguna exclusiva periodística, també ens posarà en evidència la categoria del personatge… I demostrarà que aconseguir el títol mundial de MotoGP no ha estat l’objectiu principal del pilot de Cervera durant la seva temporada com a debutant…

 

 

 

Costa Brava: Baix Empordà: 20 excursions a peu /Xavier Gregori

La denominació Costa Brava inclou el litoral de tres comarques gironines, encara que els 20 itineraris que ara teniu a les mans, molts dels quals vora la mar, no van més enllà de l’àmbit del Baix Empordà. El seu paisatge, tant interior com costaner, conserva el testimoni de tots aquells baixa (2)habitants que, des d’abans dels ibers, i al llarg de la història, han deixat una empremta significativa en els nombrosos jaciments arqueològics i en les construccions civils, militars i religioses. Els recorreguts triats segueixen, en gran mesura, els senders senyalitzats de GR, PR i SL; quan això no sigui així, la descripció detallada que proporciona la guia us traurà de dubtes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.