La Passió d’Esparreguera

Des de fa centenars d’anys, el poble d’Esparreguera representa la Passió de Crist amb l’esforç i l’entrega del veïns i veïnes de la vila. A la Biblioteca hem dut a terme activitats als voltant d’aquesta tradició, de les quals en destaquem:

La Passió 2015

La Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera i La Passió d’Esparreguera van oferir la “Passió a la Biblioteca”, una iniciativa adreçada a donar a conèixer la Passió d’Esparreguera.

Entre les activitats que es van dur a terme destaquen l’exposició de La Passió d’Esparreguera, conferències, tallers per a infants, assajos oberts i el visionat de la pel·lícula “El Judes”.

També es va elaborar una guia de lectura amb els documents que disposa la biblioteca sobre La Passió d’Esparreguera.

La Passió 2017

Del 20 de febrer fins al 20 de març de 2017,  la sala d’adults de la biblioteca va acollir l’exposició “Instants”. Instants d’emoció, sentiment, treball, dedicació i amor de tot un poble que ha creat una obra mestra que impressiona per la seva bellesa i commou per la seva grandiositat.

Al llarg dels anys, els diferents elements tècnics, artístics, visuals, teatrals, literaris i musicals que formen l’espectacle són desenvolupats fins a configurar una presentació escènica de primera qualitat, on es generen un ventall d’emocions que arriben al cor de l’espectador. Emocions que la vila d’Esparreguera ha sabut viure, gaudir, compartir i transmetre per tal que l’espectacle esdevingui un tresor cultural al nostre país.

En aquesta exposició volem oferir-vos un tast d’aquestes emocions compartides entre els esparreguerins i esparreguerines i el nostre públic. “Instants” és la recerca de les emocions que produeix un espectacle popular al llarg de 400 anys d’història i tradició, on la imatge és l’autèntica protagonista.

Pel·lícula “El Judes”

El Judes pel·lícula rodada l’any 1952 a Esparreguera, protagonitzada per actors esparreguerins. La pel·lícula va immortalitzar els actors del poble i va tornar el català al cinema després de la Guerra Civil. El director Ignacio F. Iquino i el seu equip van rodar la pel·lícula amb els carrers del poble com a escenari.

Comments are closed.