DEBAT A BAT

logo_DEBATaBATLa Gerència de Serveis de Biblioteques posa a disposició de la Xarxa el projecte DeBAT a BAT, amb l’objectiu de facilitar als responsables de les àrees juvenils la implementació d’un nou format d’activitat pensada per nois i noies d’entre 12 a 16 anys, a través del qual àlbums il·lustrats, art, literatura i filosofia es donen la mà.

Rebrem els tres kits de materials, anomenats BATS: “El que dius i no dius” (2 de febrer), “Allò que no es veu” (20 d’abril) i  “La Lluita” (30 de novembre)

Dijous 30 de novembre

cartell-bat03

Dijous 20  d’abril

Us explico la nostra experiència, finalment va arribar l’hora del 2n BAT.

Teníem pocs apuntats, però vam aplegar joves de les sales i vam reunir un grup díficil, de 3 noies i 9 nois, altament perillós!

Però dir que vam tirar endavant i ells van entrar en l’activitat. Ajuda el fet que s’han de tapar els ulls, se senten desconcertats, van dir coses com: “Tenia por i a la vegada estava divertit”, “He sentit por”, “Nerviós”, … crea expectativa.

A l’hora de triar el camí va haver-hi una mica de caos, però divertit, alguns no es podien esperar a mirar el llibre triat (i el mirall!). I del camí triat van dir: “Me gusta mi camino”, “M’agrada el meu camí”, un l’havia triat “perquè el camí és recta i és fàcil”, l’atre perquè “em sento orgullós i té curves”, etc.

El Camino que no iba a ninguna parte de Gianni Rodari els hi va agradar i, dels que els hi van tocar, el que va donar més de sí va ser Imagina d’Aaron Becker, que no té text, però en va sortir una gran història.

cartell-bat01  MTGD1635

Dijous 2 de febrer

6 de la tarda, Activitat x joves Especial 3 anys biblioteca: El què dius i no dius.

Us explico la nostra experiència, finalment va arribar l’hora del 1r BAT, perquè encara que havíem fet les proves pilot, qui ho va fer va ser la Mon, ara ens tocava a nosaltres.

Al matí vam preparar els sobres, embolicar els exemplars d’Emigrantes, repassar les pautes (quina sort tenir tot aquest material, és com obrir un regal de Reis), tot i que els nervis els tens, te’l comences a fer teu.

A la tarda, vam preparar l’espai jove, el vam deixar amb les llums baixes, i una línia amb paraules que conduïen a l’espai, creant expectació…

Ens ho vam passar molt bé, vam riure amb els comentaris de les fotos, tot i que no pretenien ser divertits (ha ha), i també hi ha haver descripcions molt poètiques. I el que més curiositat els va despertar va ser l’entrada i els sobres de les olors!

cartell-BAT02    16425844_1271958659519310_6845322302281030625_n

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>